Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Proiect eolian din Hunedoara, desfiinţat

Proiect eolian din Hunedoara, desfiinţat

eoliene desfiintare 4

 

Investitorii spanioli care controlează proiectul Eolica Haţeg din Hunedoara au hotărât dizolvarea şi lichidarea acestuia, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Asociaţii companiei sunt firmele Kratos Integral SL, înregistrată în Madrid şi Q-Ness Consulting, o firmă românească al cărei control a fost preluat de firma spaniolă “Centro Para La Formacion Y Prevencion Laboral” încă din vara anului 2009.

Eolica Haţeg a fost înfiinţată în august 2010 dar nu a reuşit să pună pe picioare eolienele din Hunedoara, cel mai probabil ca urmare a schimbărilor legislative pe certificate verzi şi a mediului economic în general.

Q-Ness Consulting este reprezentată de Nicoleta Pleşoianu, cea care a cedat controlul firmei celor de la Centro Para La Formacion în anul 2009.

Judeţul Hunedoara nu se poate “lăuda” deocamdată cu proiecte eoliene de amploare, spre deosebire de multe alte judeţe din ţară. Mai degrabă e vorba aici de proiecte amânate precum cel al Wind Power Experts Development de la UAT Lupeni sau parcul eolian din zona orașului Petrila, care a fost oprit din cauza unor descoperirile arheologice. Se pare că dacii nu se împacă prea bine cu eolienele.

 

Tag Cloud