Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Eoliene de sute de milioane de euro lichidate în România de spaniolii de la Bogaris

Eoliene de sute de milioane de euro lichidate în România de spaniolii de la Bogaris

eoliene ruginite

În vara lui 2010, marele grup spaniel Bogaris se pregătea să cumpere 1.000 de hectare în judeţul Brăila (zona localităţii Victoria) pentru construirea unui parc eolian cu o capacitate de 130 de megawaţi, eoliene care ar fi urmat să atragă o investiţie de 200 de milioane de euro.

Pe lângă acest proiect, grupul mai avea 450 de hectare de teren în Constanţa şi în Ialomiţa, unde a anunţat înainte că va dezvolta două proiecte eoliene, cu un total de 120 MW, investiţie de 175 de milioane de euro.

Proiectele de la Constanţa acopereau suprafeţe din extravilanul comunelor Horia,Gârliciu, Saraiu şi Ciobanu.

La Ialomiţa, spaniolii pregăteau proiectul în localitatea Făcăieni.

Toate aceste mari investiţii anunţate urmau a se face prin mai multe firme: Bogaris Energy Cinco, Bogaris Energy Tres Rom, Bogaris Energy  Rom Dos, Bogaris Energy  Cuatro Rom (acestea în localitatea Victoria), prin Bogaris Energy Rom în Făcăeni sau Bogaris Energy Rom Uno în Constanţa.

Potrivit informaţiilor consultate de Energy Report, aceste firme au intrat sau au  început să intre în dizolvare şi lichidare, în două tranşe, începând cu 15 June 2015. Ultimele două asupra cărora s-a luat hotărârea de dizolvare şi lichidare au fost “Bogaris Energy Rom” şi “Bogaris Energy Rom Uno” la finele lunii iulie, celelalte fiind deja desfiinţate.

De altfel, Bogaris a şi început să scoată terenuri la vânzare în lunile din urmă. Spre exemplu, în Ialomiţa, pentru hectarul de teren cereau 2.830 de lei.

Dacă nu reuşesc să-l vândă, spaniolii ar putea face agricultură. Asta pentru că oricum au deja o companie pregătită în acest sens, Bogaris Agriculture Rom... încă ne-lichidată.

 

Tag Cloud