Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Pionierul eolienelor din România a renunţat la trei proiecte de energie regenerabilă

Pionierul eolienelor din România a renunţat la trei proiecte de energie regenerabilă

eoliene insolventa Rios

Emanuel Muntmark, un suedez născut în Voluntari (Ilfov), numit şi pionierul eolienelor din România, împreună cu renumita sa companie de regenerabile Monsson Alma şi alţi asociaţi au hotărât recent să lichideze firmele de proiect Wind Energy, Ravensca Energy şi Prigor Energy, indică documente ale firmelor de proiect, consultate de Energy Report.

Proiectele au fost înregistrate la finele anului 2009 în Caransebeş, judeţul Casaş-Severin fără a reuşi până în prezent să aibă afaceri cât cheltuieli.

Emanuel Muntmark a început afacerile cu eoliene încă din anul 2004, când nu se prea vorbea despre aşa ceva prin România. De atunci, omul de afaceri a înfiinţat zeci de firme de profil şi a început proiecte de aproape 1.000 MW pe care apoi le-a vândut unor giganţi precum CEZ, Petrom şi ButanGas.

Cel mai mare parc eolian pe care omul de afaceri l-a vândut a ajuns în cele din urmă la CEZ. Este vorba de parcul gigant de 600 MW, cel mai mare parc pe uscat din Europa, situat în zona localităţilor Fântânele şi Cogealac. Una dintre cele mai renumite afaceri ale lui Muntmark este  tocmai Monsson Alma, care este de fapt cea mai mare firmă din Monsson Group şi care, din 2004, se ocupă cu dezvoltarea şi construcţia de parcuri eoliene pe teritoriul României.

 

Tag Cloud