Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu06132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Apple a negociat o eventuală achiziție a producătorului de autoturisme electrice Tesla Motors

Apple a negociat o eventuală achiziție a producătorului de autoturisme electrice Tesla Motors

Tesla Apple

Gigantul american Apple pare din ce în ce mai pornit să-și extindă imperiul. Până va sosi clipa în care ceasurile și smartphone-urile Apple ar putea fi încărcate cu energie solară wireless, Apple pare dispus să investească masiv și în alte domenii, precum cel auto sau cel medical.

Așa se explică întâlnirile secrete dintre directorul de fuziuni și achiziții al Apple, Adrian Perica, cu directorul executiv al Tesla Motors, Elon Musk, chiar în fieful celor de la Apple, în Cupertino, California. Se pare că prima întâlnire a avut loc în primăvara anului trecut și nu a fost singura, susține San Francisco Chronicle, ceea ce confirmă speculațiile de anul trecut potrivit cărora producătorul iPhone ar putea face o ofertă de achiziționare a celui mai de succes producător de autovehicule electrice.

Adnaan Ahmad, analist al băncii de investiții Berenberg, și-a permis chiar să-i scrie CEO-ului Tim Cook o scrisoare deschisă, prin care îi cerea să cumpere Tesla, într-un moment în care Apple era criticată pentru lentoarea cu care își pune în circulație miliardele de dolari cash de care dispune.

Proiect comun în fabricarea de baterii?!

Cele două companii au refuzat să comenteze, în prezent fiind neclar dacă Apple mai este sau nu interesată de Tesla. O altă variantă, în afara unei fuziuni sau a unei achiziții, ar fi participarea la un proiect comun, cum ar fi Gigafactory, o fabrică de baterii litiu-ion, pe care Tesla inteționează să o construiască în curând. Apple ar putea investi în această fabrică, cu atât mai mult cu cât, la ora actuală un iPhone consumă mai multă energie decât un frigider de mărime medie. Cea mai mare parte a electricităţii este “mâncată” de serviciile de cloud şi nu de încărcarea la priză. Totuşi, costurile cu transferul de date la nivel global sunt încă reduse ca urmare a faptului că energia din spatele serviciilor de cloud este cea mai ieftină, respectiv din cărbune. Trecerea la energie regenerabilă va scumpi aceste servicii, indică un material al Digital Power Group.

În cifre concrete, un frigider consumă anual, în medie, 322 kWh, în timp ce un iPhone consumă 361 kWh.

Siri ar putea prezice atacurile de cord

Potrivit MarketWatch, Apple este în prezent interesată și de business-ul dispozitivelor medicale, în special a tehnologiei care poate prezice atacurile de cord. Un departament condus de Tomlinson Holman, un inginer de sunet de renume care a inventat THX și 10,2 sunet surround, explorează modalitățile de anticipare a atacurilor de cord prin studierea sunetului făcut de sânge în artere, printr-un sistem de senzori conectați la iPhone.

 

Tag Cloud