Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Ceasurile și smartphone-urile Apple ar putea fi încărcate cu energie solară wireless

Ceasurile și smartphone-urile Apple ar putea fi încărcate cu energie solară wireless

iPhone Wrist

Apple pare a fi decis să concureze Google în ceea ce privește utilizarea energiei regenerabile în alimentarea produselor sale. Dacă Google a pariat în ultimele trei luni ,nu numai pe companii high tech, precum DeepMind, cu activități de cercetare în zona inteligenței artificiale, ci și pe energie regenerabilă, Apple adoptă o tactică mai directă, căutând soluții de alimentare a celor mai vândute produse ale sale.

Iar autonomia bateriei reprezinta una din marile ingrijorari ale producatorilor de ceasuri inteligente; anul trecut, TheVerge a scris ca Apple ar putea avea probleme cu sistemul de alimentare a smartphonurilor și ceasurilor sale. 

Potrivit Manager.ro, The New York Times scrie ca gigantul din Cupertino incearcă să rezolve aceasta problema. 

Apple doreste sa echipeze ecranul smartphone-ului cu un strat de celule solare, care vor alimenta dispozitivul ziua, chiar daca o asemenea solutie parea, pana de curand, "la ani lumina distanta".

Ceasul ar urma sa aiba un ecran din sticla curbata si Apple il va dota cu functia de incarcare wireless. Unele telefoane inteligente de la Nokia dispun deja de aceasta facilitate.

Apple nu a introdus pana acum incarcarea wireless pentru niciunul din iPhone-urile sale. 

VP-ul de marketing al Apple, Phil Schiller, este sceptic in privinta tehnologiei de alimentare wireless, deoarece ansamblul in sine trebuie conectat la o sursa de curent electric. 

"De ce am avea nevoie de un nou dispozitiv pe care sa-l alimentam la priza?", se intreaba acesta. 

Potrivit NYT, Apple a angajat unii tehnicieni de la Tesla - producatorul de masini electrice si Toyota, pentru a dezvolta sisteme eficiente de incarcare a telefoanelor si ceasurilor inteligente. 

Luna trecuta, The Information scria ca Apple incearca sa gaseasca o solutie satisfacatoare pentru imbunatatirea autonomiei bateriei smartwatch-urilor sale. 

Tag Cloud