Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Conducerea buncherajului Gazprom din Constanţa mai rămâne un an pe poziţii

Conducerea buncherajului Gazprom din Constanţa mai rămâne un an pe poziţii

Gazprom buncheraj

 

Atât directorul general unic al Gazpromneft Marine Bunker Balkan (GMBB) din Constanţa, letonul Urga Rolands, cât şi cei cinci membri ai consiliului de supraveghere au mai primit un an de mandat, indică documente ale Gazpromneft Marine Bunker Balkan din Constanţa, consultate de Energy Report.

Cât câştigă aceÅŸtia din afacerile derulate în România? Documentele consultate de Energy Report indică faptul că acÅ£ionarii companiei au aprobat păstrarea  remuneraÅ£iilor cumulate ale directorilor la două milioane de lei, la fel ca în anul 2014. Este vorba despre directorul general unic al GMBB împreună cu ruÅŸii membrii consiliului de supraveghere.

Divizia de alimentare cu combustibil a navelor este controlată de Gazpromneft (la rândul său controlată de gigantul rus Gazprom).

Din consiliul de supraveghere fac parte cinci oameni de afaceri din Federaţia Rusă: Leven Kadagidze (născut în Georgia, domiciliat în Moscova), Andrey Vasilyev (născut în Yaroslavi, domiciliat în Sankt Petersburg), Alexey Medvedev (născut şi domiciliat în Moscova), Aleksei Urusov (născut în Tiumeni, domiciliat în Moscova) şi Larisa Balashova (născută în Saratov, domiciliată în Moscova).

După ce în 2014 a schimbat auditorul PwC cu Ernst & Young, Gazpromneft Marine Bunker Balkan (GMBB) şi-a ales lunile trecute ca auditor pentru anul financiar 2015 compania constănţeană CRG Nexia Audit, cărora le plătesc doar 9.560 euro exclusiv TVA, faţă de 13.000 de euro cât plăteau la Ernst & Young.

GMBB a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 138,6 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de anul 2013.

Încă din primul an de la preluarea de către Gazpromneft a companiei de buncheraj din Constanţa, afacerile au urcat în 2013 la 92,5 milioane de lei.

Ruşii de la Gazpromneft Marine Bunker au anunţat încă din 2013 că au de gând să-şi extindă afacerile în România şi să presteze servicii de buncheraj şi în porturile Mangalia şi Midia. Odată cu dezvoltarea infrastructurii de transport combustibil, acesta va fi adus de la rafinăriile Gazproneft din Rusia şi Serbia.

Gazpromneft Marine Bunker a anunţat în martie 2013 că a cumpărat primul său activ de peste hotare, compania Marine Bunker Balkan S.A. care operează în portul Constanţa din România. Vânzătorul a fost Unicom Holding, firmă controlată de milionarul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei din Republica Moldova.

Unicom Holding este tocmai compania care în urmă cu circa un an a cerut insolvenÅ£a Socar Petroleum SA,  sucursala din România a grupului azer Socar. Unicom este de fapt un grup de companii din România înfiinÅ£at în anul 1993 de Iavorski. Grupul se ocupă mai ales cu importul ÅŸi livrarea de carburanÅ£i pentru industria energetică iar din anul 1999 a intrat pe segmentul de buncheraj (alimentarea navelor cu combustibili), transport feroviar ÅŸi auto în porturile ConstanÅ£a, Midia, GalaÅ£i, Turnu Severin, Brăila ÅŸi Tulcea.

 

Tag Cloud