Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07122020

Last updateTue, 05 May 2020 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Compania de buncheraj a Gazprom din Constanţa schimbă PwC cu Ernst & Young. Cât câştigă auditorul, cât directorii?

Compania de buncheraj a Gazprom din Constanţa schimbă PwC cu Ernst & Young. Cât câştigă auditorul, cât directorii?

Gazprom buncar Constanta

Divizia de alimentare cu combustibil a navelor din Constanţa controlată de Gazpromneft a schimbat auditorul PwC audit cu Ernst & Young Assurance Services, indică o hotărâre a Gazpromneft Marine Bunker Balkan din Constanţa, consultată de Energy Report. Compania alimentează în perioadele bune până la un sfert din navele care trag în portul de la Marea Neagră.

Serviciile de audit pentru anul 2014 ale companiei Gazpromneft Marine Bunker Balkan (o vom prescurta GMBB) vor fi furnizate deci de Ernst & Young, al cărei mandat ţine până în 31 mai 2015. Pentru aceste servicii, onorariul auditorului e de 13.000 de euro.

De asemenea, directorul general unic al GMBB împreună cu ruşii membrii consiliului de supraveghere vor avea cumulat remuneraţii limitate la două milioane de lei, în anul 2014.

Directorul general este letonul Urga Rolands iar din consiliul de supraveghere fac parte cinci oameni de afaceri din Federaţia Rusă: Leven Kadagidze (născut în Georgia, domiciliat în Moscova), Andrey Vasilyev (născut în Yaroslavi, domiciliat în Sankt Petersburg), Alexey Medvedev (născut şi domiciliat în Moscova), Aleksei Urusov (născut în Tiumeni, domiciliat în Moscova) şi Larisa Balashova (născută în Saratov, domiciliată în Moscova).

Încă din primul an de la preluarea de către Gazpromneft (controlată de gigantul rus Gazprom) a companiei de buncheraj din Constanţa, afacerile au urcat în 2013 la circa 28,5 milioane dolari.

Ruşii de la Gazpromneft Marine Bunker au anunţat încă de anul trecut că au de gând să-şi extindă afacerile în România şi să presteze servicii de buncheraj şi în porturile Mangalia şi Midia. Odată cu dezvoltarea infrastructurii de transport combustibil, acesta va fi adus de la rafinăriile Gazproneft din Rusia şi Serbia.

Gazpromneft Marine Bunker a anunţat în martie 2013 că a cumpărat primul său activ de peste hotare, compania Marine Bunker Balkan S.A. care operează în portul Constanţa din România. Vânzătorul a fost Unicom Holding, firmă controlată de milionarul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei din Republica Moldova.

Unicom Holding este tocmai compania care recent a cerut insolvenţa Socar Petroleum SA,  sucursala din România a grupului azer Socar. Unicom este de fapt un grup de companii din România înfiinţat în anul 1993 de Iavorski. Grupul se ocupă mai ales cu importul şi livrarea de carburanţi pentru industria energetică iar din anul 1999 a intrat pe segmentul de buncheraj (alimentarea navelor cu combustibili), transport feroviar şi auto în porturile Constanţa, Midia, Galaţi, Turnu Severin, Brăila şi Tulcea.

Din grupul "Unicom Holding" mai fac parte companiile "Unicom Tranzit" (casă de expediţii de transport feroviar de marfă), "Unicom Oil Terminal", "Unifertrans" (transport feroviar), precum şi "Unicom Active" (posesor şi administrator de vagoane şi locomotive) şi "Unicom Cargo Service" (companie de încărcări-descărcări şi transbordări de mărfuri în staţiile de frontieră).

Revenind la Gazprom, amintim că aceştia se extind recent în România şi pe segmentul de benzinării, astfel că după ce în primăvară aveau deja 17 îşi propun ca până la finele anului să ajungă la 30 de staţii.

 

 

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud