Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate BDO Audit, abonat la OPCOM

BDO Audit, abonat la OPCOM

OPCOM

Operatorul pieţei de energie electrică şi gaze natuale OPCOM a achiziţionat serviciile de audit pentru situaţiile financiare ale anului 2013 de la BDO Audit, indică o hotărâre din AGOA a OPCOM, consultată de Energy Report.

Merită amintit aici că în ultimii patru ani, operatorul a lucrat doar cu BDO pentru auditarea situaţiilor financiare, achiziţiile făcându-se prin cumpărare directă. Şi asta cu atât mai mult cu cât la anunţurile de achiziţie a serviciilor de auditare au venit cu ofertă doar de la BDO.

Excepţia a fost anul 2009 când s-au prezentat patru oferte, dar a câştigat tot BDO (mai precis BDO Conti Audit), după ce în anul 2008 a fost tot o singură ofertă, de asemenea, de la BDO Conti Audit.

Acest lucru nu trebuie neapărat să fie ceva suspect deşi în joc sunt puse sume mari de bani şi multe firme de audit ar putea fi, cel puţin teoretic, doritoare să presteze astfel de servicii bănoase. Fapt este însă că, frecvent, companiile renumite care apelează la audit extern impun anumite condiţii care elimină firmele de audit… no name, dar care, să fie pe cât se poate cu preţurile sub Big Four.

Or BDO Audit este una dintre firmele renumite care, în plus, se întămplă să mai şi lucreze mai ieftin decât cele din Big Four. Şi dacă tot suntem în domeniul energetic, un bun exemplu în acest sens poate fi cazul CE Oltenia, unde recent a fost ales tot BDO, în dauna KPMG.

Asta s-a întâmplat spre finele anului trecut, când Complexul Energetic Oltenia a pus în joc 325.000 lei şi doar două firme s-au arătat interesate: BDO şi KPMG. La deschiderea ofertelor, BDO Audit SRL şi-a asumat că va onora contractul pentru suma de 169.000 de lei, adică la jumătate faţă de banii oferiţi de Complex. În schimb, KPMG a venit cu o ofertă cu mult mai mare, de 580.000 de lei.  Decizia s-a luat în 27 noiembrie.

 

Tag Cloud