Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Hidro Tarniţa somează CE Hunedoara să plătească acţiunile, dobânzi de întârziere şi daune

Hidro Tarniţa somează CE Hunedoara să plătească acţiunile, dobânzi de întârziere şi daune

CE Hunedoara

 

Compania Hidro Tarniţa somează Complexul Energetic Hunedoara să plătească restanţele de 6,23 milioane de lei pentru acţiunile subscrise în cazul unei majorări de capital plus dobânzi de întârziere şi daune care curg de la 31 decembrie 2014, termenul limită de plată, indică un document al Hidro Tarniţa, consultat de Energy Report.

Mai detaliat, în AGEA din 12 decembrie 2013 a Hidro Tarniţa s-a aprobat majorarea capitalului cu 75.685.000 lei. Complexul Energetic Hunedoara a subscris în cadrul majorării pentru 88.425 din acţiunile nou emise din totalul de 756.850 acţiuni nou emise, fiecare cu valoare nominală de 100 de lei.

Problema e că termenul limită pentru plata acţiunilor a fost stabilit la 31 decembrie 2014 iar Complexul Energetic Hunedoara a plătit doar 30% din acţiuni. De la data limită de 31 decembrie 2014 , Hidro Tarniţa a calculat dobânzi de întârziere şi daune, potrivit documentului consultat de Energy Report.

La acea majorare de capital trebuia să participe iniţial şi Nuclearelectrica, Romgaz şi CE Oltenia (cu câte 8,9 milioane lei), Hidroelectrica (31,3 milioane lei), CE Hunedoara şi Electrica (câte 8,8 milioane lei) tot până la 31 decembrie 2014.

Problema e că hotărârile AGA ale Nuclearelectrica şi Complexului Energetic Oltenia de participare la majorarea de capital social au fost contestate în justiţie de Fondul Proprietatea, ca acţionar minoritar.

O altă problemă este că, aşa cum scria Mediafax citând un document, Guvernul a constatat că şi în cazul în care Instanţa ar respinge contestaţia, hotărârile respective nu mai produc efecte deoarece nu au fost aplicate, conform procedurii legale, în termen de un an de la data adoptării de către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Dacă somaţia nu va avea efect, ca urmare a situaţiei economice dificile de la CE Hunedoara, s-ar părea că Guvernul va anula, prin CA al Hidro Tarniţa, acţiunile subscrise şi nevărsate de către CE Hunedoara şi să emită noi acţiuni în locul celor anulate, care să fie vândute.

 

Tag Cloud