Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Miliardarul Ioan Niculae, credit de 5,7 mil. lei prelungit pentru combinatul Donau Chem

Miliardarul Ioan Niculae, credit de 5,7 mil. lei prelungit pentru combinatul Donau Chem

Donau Chem

Mare consumator de gaze naturale, combinatul chimic Donau Chem din Turnu Măgurele al miliardarului Ioan Niculae îşi prelungeşte cu un an un credit de 5,7 milioane de lei de la CEC pentru finanţarea activităţii curente a combinatului, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Garanţiile pentru credit sunt menţinute. Acestea 15 terenuri cu construcţii precum laboratorul central, construcţii cu amoniac, atelier electric, cantine, depozite şi multe altele. La acestea se adaugă şi o ipotecă mobiliară deschise la CEC dar şi contracte de fidejusiune.

Pentru acest credit, Interagro are calitatea de co-debitor.

În luna august, InterAgro a luat hotărârea de a reîncepe activitatea de producţie la combinatele chimice Donau Chem Turnu Măgurele şi Chemgas Slobozia, ca urmare a unui uşor reviriment pe piaţa internaţională a îngrăşămintelor. La această motivaţie se adaugă şi faptul că au avut loc anumite înţelegeri comerciale convenabile cu singurul producător intern de gaze naturale cu care InterAgro colaborează de mai mult timp, OMV Petrom.

Donau Chem a trecut pe pierderi anul trecut, când a avut afaceri de peste  120 milioane de lei, în scădere de la circa 100 de milioane de lei în 2012 când a fost pe profit.

Ca scurt istoric, combinatul din Turnu Măgurele a fost repornit în septembrie 2004, după lichidarea voluntară a fostei societăţi comerciale Turnu SA şi cumpărarea de către Grupul InterAgro.

În ultima perioadă, principala problemă a muncitorilor combinatului chimic a fost plata cu întârziere a salariilor şi disponibilizările.

 

Tag Cloud