Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse UPDATE: Rosneft neagă faptul că s-ar pregăti de un eventual Război Rece și că ar emite obligațiuni de 66 mld $

UPDATE: Rosneft neagă faptul că s-ar pregăti de un eventual Război Rece și că ar emite obligațiuni de 66 mld $

Rosneft

UPDATE: Rosneft a negat informațiile apărute în presa rusă, privind o eventuală emisiune de obligațiuni în valoare de 66,1 miliarde de dolari, susținând că informațiile publicate nu au fost verificate, informează Reuters.

Cel mai mare producător de petrol din Rusia, gigantul Rosneft se pregătește pentru un eventual război economic rece între Moscova și Occident, studiind posibilitatea refinanțării propriei datorii prin emiterea de obligațiuni în valoare de 2,4 mii de miliarde de ruble (66,1 miliarde dolari).

Potrivit Reuters, publicația economică rusă Kommersant citează surse apropiate companiei și susține că această decizie este menită a pregăti Rosneft pentru eventualele sancțiuni viitoare ce ar putea fi impuse de Occident companiilor rusești pentru implicarea Moscovei în Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Rosneft, cotactat de Reuters, a refuzat să comenteze informația.

Kommersant susține că Rosneft are planificate în următoarele două săptămâni numai puțin de 11 emisiuni de obligațiuni în valoare de aproximativ 220 de miliarde de ruble fiecare.

În prezent, Rosneft are o datorie considerabilă, ca urmare a achiziționării, în cursul anului trecut, a concernului anglo-rus TNK-BP pentru 55 miliarde dolari. La 31 decembrie 2013, Rosneft avea o datorie netă de 1,9 mii de miliarde de ruble.

Tag Cloud