Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Dublare a profitului CONPET. Cantitățile de țiței din import transportate, în creștere cu 10% în pofida dificultățile create de războiul din Ucraina

Dublare a profitului CONPET. Cantitățile de țiței din import transportate, în creștere cu 10% în pofida dificultățile create de războiul din Ucraina

CONPET, operatorului sistemului de transport de țiței prin conducte, și-a dublat profitul în primul trimestru al acestui an, la 18,8 milioane de lei, comparativ cu aceași perioadă a anului trecut, în condițiile creșterii cifrei de afaceri cu 15% și a volumelor transportate cu 2,7%.

Profitul net raportat de CONPET pe primele 3 luni ale anului este cu 96,8% peste cel din primul trimestru al anului trecut, de 9,5 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 101,7 milioane lei la 117,1 milioane lei.

Cantitatea de produse transportată s-a majorat la rândul său, de la 1,64 în primele trei luni ale anului trecut milioane tone a 1,68 milioane tone în aceeași perioadă a acestui an.

Cantitatea de țiței din producție internă transportat a fost de 767 mii tone, cu 4,1% sub cea din primul trimestru de anul trecut, de 800 mii tone.

cantitatea de țiței din import, în schimb, s-a majorat cu 9,2%, la 911 mii tone, în pofida dificultăților create de războiul din Ucraina.

Serviciile de transport țiței, gazolină și condensat au fost prestate în baza contractelor încheiate atât cu cu clienții tradiționali: OMV Petrom S.A., Petrotel LUKOIL S.A., Rompetrol Rafinare S.A., dar și cu clienți noi: NIS Petrol S.R.L., Standard Logistic d.o.o și Serinius Energy România S.A.

81,5% din Venituri provin de la OMV Petrom și 18,3% dela Petrotel Lukoil.

Tag Cloud