Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Motorina Șoferii români pot achita noua taxă de drum din Ungaria în benzinăriile MOL din România

Șoferii români pot achita noua taxă de drum din Ungaria în benzinăriile MOL din România

benzinarie MOL

Șoferii români care conduc vehicule de peste 3,5 tone și tranzitează Ungaria vor putea achita noua taxă de drum introdusă de guvernul Orban înainte de a trece granița, în 16 dintre benzinăriile MOL din România, urmând ca serviciul să fie extins în alte 38 de stații de alimentare.

Deocamdată noua taxă se poate plăti în benzinăriile MOL din Oradea, Satu Mare, Arad, Borș, Timișoara, Baia Mare, Chișineu Criș, Carei, Deva și Zalău.

MOL este singura rețea de benzinării din România care pune la dispoziția tuturor celor interesați modalități multiple și simple de achitare a noii taxe de drum (E-toll) percepută în mod obligatoriu pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone care circulă pe teritoriul Ungariei, precizează un comunicat al companiei.

Sistemul de taxă de drum a fost modificat în Ungaria de la 1 iulie, dată de la care șoferii ale căror autovehicule depășesc greutatea de 3,5 tone sunt obligați să facă o plată fie printr-un tichet de drum (în cazul traseelor prestabilite), fie prin achiziționarea unui dispozitiv de înregistrare (OBU) pentru fiecare mașină și încărcarea acestuia cu un anumit credit.

În 16 dintre benzinăriile MOL România șoferii interesați au posibilitatea de achita această taxă prin ambele modalități. Astfel, șoferii cu traseu prestabilit în Ungaria pot achiziționa din benzinăriile MOL tichetul de drum, în timp ce persoanele care dețin deja dispozitivul OBU își pot încărca direct creditul, evitând astfel aglomerația și cozile. Plata se poate face utilizând cardurile de carburant MOL, prin card bancar sau în numerar.  

 "Acest serviciu este o dovadă în plus a eforturilor constante pe care noi, echipa MOL România, le facem pentru a ne consolida un portofoliu de servicii utile și special create pentru partenerii și clienții noștri. Cei interesați au astfel la dispoziție metode simple de achitare taxei de drum din Ungaria, evitând aglomerația sau eventuale confuzii", a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman MOL România.

Tag Cloud