Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue07232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Gazprom nu și-a mai achitat de un an și jumătate facturile pentru gazul importat din Turkmenistan

Gazprom nu și-a mai achitat de un an și jumătate facturile pentru gazul importat din Turkmenistan

47998012

Gazprom nu se mai poate plânge că este singura companiei furnizoare de gaze care nu-și încasează facturile de la ucraineni, gigantul rus fiind el însuși acuzat de autoritățile din Turkmenistan că nu și-a achitat datoriile de la începutul lui 2015.

"Gazprom nu și-a mai achitat facturile pentru gazul turkmen furnizat de către Gas Company Turkmengaz de la începutul lui 2015" susține ministerul petrolului și gazelor din Turkmenistan, citat de agenția locală AKIpress.

Potrivit aceleiași surse, gigantul rus a invocat probleme de cash flow cauzate de “criza economică globală și de sancțiunile impuse de statele occidentale Rusiei”.

Gazprom nu a comentat încă pe marginea declarațiilor oficialilor turkmeni.

În prezent, Gazprom achiziționează anual din Turkmenistan aproximativ 10-11 miliarde de metri cubi de gaz pe care apoi îl vinde pe piața europeană prin intermediul filialelor sale de distribuție din Germania.

 

Tag Cloud