Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04302024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Cristi Borcea preia o firmă GPL de la mama sa după ce în vară şi-a îndepărtat fosta soţie de la conducere

Cristi Borcea preia o firmă GPL de la mama sa după ce în vară şi-a îndepărtat fosta soţie de la conducere

Cristi Borcea

Crimbo Gas 2000, al cărei asociat unic este Cristi Borcea, a fuzionat prin absorbţie cu Auto Gaz Trading, al cărei asociat unic a fost Elena Borcea, mama fostului acţionar de la Dinamo. Printre motivele invocate pentru această mişcare se numără utilizarea mai eficientă a resurselor umane şi logistice dar şi reducerea considerabilă a costurilor administrative. Asta pentru că ambele entităţi fac parte din acelaşi grup de firme de gaz petrolier lichefiat.

În noua firmă, fostul acţionar din Ştefan cel Mare va deţine circa 97% iar Elena Borcea 3%. Capitalul social al noii entităţi este de 445.600 lei.

Această decizie vine la câteva luni după ce o altă firmă din grupul lui Borcea, Crimbo Gas International, a a hotărât desfiinţarea a patru staţii de gaz petrolier lichefiat de la Pătrângeni (judeţul Alba), Vladimirescu (Arad) şi Săvineşti (Neamţ) şi de la Oradea. Motivele au ţinut de profitabilitate. Spre exemplu, staţia din judeţul Alba a încheiat anul 2012 cu pierderi de circa 330.000 de lei şi datorii de peste opt milioane de lei.

O altă decizie luată de omul de afaceri în ultimele luni, mai precis în iunie 2013, a fost aceea de a o înlătura de la conducerea Crimbo Gas 2000 (firma absorbantă de mai sus) din funcţia de administrator, pe Mihaela Borcea, fosta sa soţie.

Tag Cloud