Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie SH Petroleum România, majorare de capital

SH Petroleum România, majorare de capital

Sand Hill Petroleum 2

Susţinută de marele fond global de private equity Warburg Pincus, compania Sand Hill Petroleum România a intrat în România abia în a doua jumătate a anului trecut.

După ce iniţial a avut sediul în zona parcului Floreasca, într-un imobil de pe strada Banu Antonache, la câteva luni s-a mutat cu chirie într-un sediu din zona mănăstirii Caşin, într-o clădire de birouri de pe strada Dumitru Florescu (vezi foto).

Cu o lună în urmă, la finele lui august 2014, compania a hotărât să-şi majoreze capitalul social cu 100.000 de dolari, astfel că transformat în lei, capitalul social a crescut de la 497.000 de lei la 825.000 de lei.

Compania se focusează în această perioadă pe explorarea şi producţia de hidrocarburi onshore în special în Ungaria şi România.
 
În ţara noastră, firma are trei administratori: olandezul Guido Nieuwenhuizen de la fondul Warburg Pincus, ungurul Tamas Lederer şi firma olandeză Intertrust.

În primăvară, Warburg Pincus şi-a angajat câţiva noi directori şi consultanţi pentru a-şi extinde investiţiile în Europa. Printre noii experţi se numără foşti directori de la London Stock Exchange, LCH Clearnet sau JP Morgan.

Pentru schimbările recente, Sand Hill Petroleum România a apelat la avocaţii de la “Vilău & Mitel”, aceeaşi casă de avocatură care a asistat şi Axxess Capital la preluarea furnizorului de servicii IT Star Storage sau pe omul de afaceri Cristian Lupşa când a vândut procesatorul de carduri Supercard Solutions & Services companiei Provus Service Provider. Pe de altă parte, de la începutul lunii în curs, “Vilău & Mitel” a devenit, prin scindare, Mitel & Partners.

 

Tag Cloud