Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Kanne & Joos renunţă la 8 proiecte fotovoltaice din Timiş

Kanne & Joos renunţă la 8 proiecte fotovoltaice din Timiş

fotovoltaice renuntare 3

Grupul Kanne & Joos, prezent în România din anul 2012, este un joint venture a două firme de familie germane, Kanne Group şi Joos Energie Consulting GmbH, având sediul în Timiş.

Aceştia sunt mai renumiţi în zonă prin faptul ca duc români să muncească în Germania. Grupul şi-a format pe plan local firme care activează în domenii precum leasing de personal, agricultură, publicitate şi energie regenerabilă (mai precis fotovoltaice, ). În total 13 firme. Ghinion însă, mediul politic şi economic românesc nu mai oferă în prezent atâtea facilităţi ca în anul 2012, la formarea grupului.

Astfel că opt din cele 10 firme regenerabile s-au dizolvat săptămânile trecute. Nici celelalte două nu o duc prea bine, fiind fără afaceri de la înfiinţare. Una din cele două rămase nedesfiinţate şi-a suspendatactivitatea din vara anului trecut.

Cealaltă care încă are “teoretic” activitate, Kanne & Joos Solara 1 a primit la finele anului 2012 aprobări ca să construiască Parcul fotovoltaic Buzias, cu o capacitate instalată de 8, 5 MW. N-a fost să fie însă. E posibil ca şi cele două proiecte rămase să se desfiinţeze... pas cu pas.

Tag Cloud