Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07142024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Culturile de orez înlocuiesc panourile solare din România

Culturile de orez înlocuiesc panourile solare din România

cultivator orez

Dacă legislaţia din sectorul energiei regenerabile le-a jucat feste investitorilor de profil în ultimii doi ani,  partea interesantă este însă că aceştia nu s-au descurajat şi s-au apucat de alte afaceri. Vom da în cele ce urmează câteva exemple recente în acest sens, cu informaţii obţinute de Energy Report.

Săptămânile trecute, firma “Solenergo Invest” din Oradea, prin care investitorul italian Manuele Verdi şi-a propus să producă energie electrică din panouri solare şi-a schimbat activitatea principală. Solenergo va cultiva de acum înainte orez, legume şi plante producătoare de seminţe.

Tot recent, DCD Green Energy din Giurgiu, al cărei asociat unic este Dragoş Dasoveanu, şi-a schimbat obiectul principal de activitate din producţia de energie electrică din surse regenerabile tot în… cultivarea orezului.

Tot la orez au trecut şi anul trecut alţi câţiva investitori locali din judetele din sudul tării.

Proiectele regenerabile au fost însă schimbate şi pe alte afaceri. Dăm în continuare şi alte exemple, cu informaţii obţinute de Energy Report.

Astfel, omul de afaceri ceh, Bohumil Pikal, a ales să-şi schimbe obiectul de activitate al firmei clujene “Ecomax Solar” din producerea de energie electrică din panouri solare în vânzarea ciocolatei şi a produselor zaharoase.

În aprilie, firma Sideral Renewable din Timiş şi-a schimbat activitatea principală din producţia de curent în aceea de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Producătorul de energie electrică din panouri solare “RTI Tre Solar” din Timiş şi-a schimbat în acest an activitatea principală în “activităţi de interpretare artistică (spectacole)”. De asemenea, compania Runcu Solaris Park, care se pregătea în urmă cu un an să ridice un parc fotovoltaic în localitatea Runcu, sat Dobriţa, din judeţul Gorj, proiect pentru care primise deja  aprobări în decembrie 2013 de la Mediu, după ce a primit înainte şi certificat de urbanism şi alte avize, a trecut la vânzarea de mobilă.

 

Tag Cloud