Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un nou acoperiş solar se leagă la liniile de curent

Un nou acoperiş solar se leagă la liniile de curent

Panouri solare AVI COMPACT

 Cu 360 de panouri fotoelectrice pe acoperiş (vezi foto)  şi o energie electrică estimată de 97,77 MWh/an, AVI Compact, una dintre cele mai mari companii care furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii pentru multe bănci şi clădiri de birouri, aşteaptă după Enel ca să-i lege centrala la reţea în săptămânile care vin, conform informaţiilor comunicate pentru Energy Report de AVI Compact.

Centrala are 88 Kw iar investiţia pentru cei 1.000 de metri pătraţi de panouri a fost de circa 130.000 de euro.

Astfel, depozitul firmei, situat aproape de ieşirea din Bucureşti pe Autostrada Soarelui, va lua curent de la soare. „Energia verde a acestor panouri va fi utilizată pentru companie, iar ce va rămâne vom livra în reţea”, a declarat Florin Rădulescu, proprietarul companiei.

Ca să fim mai precişi, toată energia în astfel de cazuri este livrată în reţea de către producătorii care sunt apoi şi consumatori, ca urmare a faptului că nu au capacitate adecvată de conservare a acesteia pentru consumul viitor.  După aceea, când vine vorba de consum, se ţine cont de faptul că respectiva companie a produs o anumită cantitate de energie electrică.

În cazul de faţă vorbim şi de certificate verzi. “Ne aşteptăm să luăm anual circa 16.000 de euro din certificate verzi”, ne-a declarat Marian Pandele, director executiv la AVI Compact. Chiar dacă aceasta e o sumă extrem de mică raportat la afacerile de milioane de euro ale companiei, e important ca depozitul are suficient curent pentru propriul consum.

Cât despre afacerile companiei, în prima jumătate a anului 2014, cifra de afaceri a crescut cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Asta după ce în întreg anul 2013, rulajul a fost de 4,3 milioane de euro.  “ Pentru anul în curs ne aşteptăm de asemenea la o creştere a afacerilor de 10 % sau poate chiar 15%”, a adăugat Rădulescu.

 

Tag Cloud