Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrocentrale Grup vinde spaţii comerciale şi apartamente din Brăila

Electrocentrale Grup vinde spaţii comerciale şi apartamente din Brăila

Electrocentrale Grup Braila

Zilele trecute, Electrocentrale Grup a scos la vânzare trei spaţii comerciale şi un apartament de trei camere din Brăila, indică o hotărâre a Electrocentrale Grup, consultată de Energy Report. Asta după ce în ultima perioadă, compania de stat a ales să-şi regleze afacerile apelând la închirieri de birouri din Bucureşti precum şi zeci de hectare de amenajări hidrotehnice, toate acestea către Complexul Energetic Oltenia.

Pentru spaţiile din Brăila, compania speră să obţină cumulat peste 150.000 de euro. Mai precis, Electrocentrale Grup organizează licitaţii în urcare cu pornire de la 250.000 de lei fără TVA pe primul spaţiu, cu suprafaţa utilă de 115 mp, cere 89.000 de lei fără TVA pe al doilea spaţiu, cu suprafaţa utilă de 41 mp şi 63.000 de lei fără TVA pe al treilea spaţiu, cu suprafaţa utilă de 28 mp. Pe apartament cer 32.000 de euro.

Spaţiile comerciale sunt situate la parterul unui bloc de locuinţe de pe strada Calea Călăraşilor numărul 303 din Brăila iar apartamentul de trei camere este în acelaşi bloc la etajul doi.

în urmă cu câteva luni, tot Electrocentrale Grup a dat la închiriat peste 700 de metri pătraţi din birourile de la etajul 1 din Bd. Lacul Tei către Complexul Energetic Oltenia. Tot Complexului Energetic Oltenia, Electrocentrale Grup mai multe imobile întinse pe circa 33 de hectare constând în amenajări hidrotehnice, canal de evacuare, canal de aducţiune şi rezervor de apă potabilă de la termocentrala Chişcani din Brăila.

Aceste închirieri au fost o consecinţă a faptului că CE Oltenia avea de recuperat anumite datorii de la Termoelectrica. Una dintre acestea era de peste 28 de milioane de lei de la sucursala Electrocentrale Brăila. Datoria provenea de la cărbunele primit în anul 2012 de termocentrala de la Chişcani. Dar CE Oltenia a încheiat cu Electrocentrale Grup în 26 martie 2013, un contract de novaţie în urmă căruia s-au schimbat datornicii. Mai precis, debitor la CE Oltenia a devenit Electrocentrale Grup, în locul Termoelectrica, care e în lichidare.

Amintim că Electrocentrale Grup a fost înfiinţată prin preluarea de la Termoelectrica a unor active, cu excepţia Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Mintia şi Electrocentrale Paroşeni. E vorba de preluarea unor termocentrale precum cele de la Galaţi sau Brăila Power şi 0,85% din titlurile Complexului Energetic Oltenia.

Electrocentrale Grup Bucureşti are estimate pentru acest an venituri totale de 17,361 milioane lei şi cheltuieli de 17,195 milioane lei.

Revenind la spaţiile comerciale din Brăila scoase la vânzare, merită amintit că licitaţiile se organizează în... Bucureşti, la sediul companiei din Bd. Lacul Tei, nr. 1-3. La ce “mari” afaceri se fac în oraşul de lângă Dunăre şi la cât de puţin se tranzacţionează pe imobiliare, o întrebare poate fi dacă merită bătut drumul de la Brăila până la Bucureşti.

 

Tag Cloud