Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Chirie plătită cu cărbune? CE Oltenia îşi ia birouri în Bd. Lacul Tei de la Electrocentrale Grup

Chirie plătită cu cărbune? CE Oltenia îşi ia birouri în Bd. Lacul Tei de la Electrocentrale Grup

Electrocentrale Lacul Tei

 

Complexul Energetic Oltenia va ocupa peste 700 de metri pătraţi din birourile de la etajul 1 din Bd. Lacul Tei ale Electrocentrale Grup, se arată într-o hotărâre a AGA Electrocentrale Grup consultată de Energy Report.

Pe lângă aceasta, Electrocentrale Grup va închiria către complexul energetic şi mai multe imobile întinse pe circa 33 de hectare constând în amenajări hidrotehnice, canal de evacuare, canal de aducţiune şi rezervor de apă potabilă de la termocentrala Chişcani.

Nu se cunosc detalii privind chiria. Se ştie însă că, CE Oltenia avea de recuperat anumite datorii de la Termoelectrica. Una dintre acestea este de peste 28 de milioane de lei de la sucursala Electrocentrale Brăila. Datoria provine de la cărbunele primit în anul 2012 de termocentrala de la Chişcani.

Pe de altă parte, CE Oltenia a încheiat cu Electrocentrale Grup în 26 martie 2013, un contract de novaţie în urmă căruia s-au schimbat datornicii. Mai precis, debitor la CE Oltenia a devenit Electrocentrale Grup, în locul Termoelectrica. Apoi, tranzacţia s-a finalizat prin darea în plată a unui grup pe gaz de la Brăila, în contul acestor datorii. Întrebarea este dacă pentru plata chiriei din Tei se va folosi… acelaşi model.

“Modelul” Electrocentrale Grup nu diferă de altfel prea mult de cel al Complexului Energetic Oltenia care de o bună perioadă de timp, garantează creditele luate de la bănci cu garanţii reale mobiliare pe contracte de vânzare energie electrică către Enel, OMV sau alte companii.

Reveninn la birourile din Tei, amintim că până de curând, Termoelectrica a fost pentru  mulţi ani proprietara sediului din clădirea ISPE din Bd. Lacul Tei nr. 1-3. Acolo ocupa întreg etajul 11 şi o par¬te din etajul 1. Suprafaţa totală deţi¬nu¬tă era de 2.180 mp, aici intrând şi săli de şedinţă. Termoe¬lec¬trica avea acolo şi de circa 15 locuri de parcare în curtea interioară.

Problema e că, la Electrocentrale Grup alături de alte companii de stat continuă disponibilizările. În august, guvernul a alocat în acest sens pentru Electrocentrale Grup 225.000 lei. Unul dintre rezultate este acela că spaţiile se dovedesc tot mai… mari. Iar o soluţie este în acest caz închirierea.

 

Tag Cloud