Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica General Electric şi-a vândut o firmă din România cu 27 mil. lei

General Electric şi-a vândut o firmă din România cu 27 mil. lei

General Electric

La doar câteva luni după ce a preluat Lufkin Industries, marele conglomerat american General Electric a vândut acţiunile deţinute la GE Equipment Services RO prin intermediul General Electric Capital Corporation către companiile Tip Trailer. Valoarea acţiunilor vândute este de puţin peste 27 milioane de lei, se arată într-o hotărâre de luna trecută a companiei GE Equipment Services RO.

Mai precis, vânzarea acţiunilor (27.286 de acţiuni) în valoare de 27.286.000 lei s-a făcut către companiile Tip Trailer Rental BV înregistrată în Olanda şi către compania britanică Tip Trailer Services Limited.

GE Equipment s-a înfiinţat în mai 2006 şi a avut în anul 2012 o cifră de afaceri de circa 18,4 milioane de lei, cu un profit de 1,6 milioane de lei.

Pe lângă preluarea Lufkin, care a deschis în acest an o fabrică lângă Ploieşti, marele conglomerat american şi-a făcut simţită prezenţa în România, printre altele, şi prin contractele pe care le-a avut cu Nuclearelectrica în anul 2010, când a primit un contract de 120 milioane de dolari pentru mentenanţă la turbinele şi generatoarele unităţilor unu şi doi de la Cernavodă.

GE mai activează pe plan local în domeniile energetic, servicii industriale, iluminat, aviaţie şi servicii financiare.

GE anunţa în luna aprilie că va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari Lufkin Industries, preluare care, în România, a fost aprobată în august de Consiliul Concurenţei.

Marele grup american are operaţiuni în 40 de ţări iar anul trecut a avut vânzări globale de 147 miliarde de dolari şi un profit net de 13,6 miliarde de dolari.

Tag Cloud