Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie UTI a lui Urdăreanu, 29 mil. € de la OTP

UTI a lui Urdăreanu, 29 mil. € de la OTP

UTI Urdareanu

Grupul UTI (instalaţii, construcţii, IT) al omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu a hotărât să majoreze un credit mai vechi de la OTP de la 17 milioane de euro la 23 milioane de euro, majorând în acelaşi timp şi termenul de valabilitate al acestuia, indică documente UTI consultate de Energy Report.

Mai multe firme din grupul UTI au luat de la OTP un credit de 11 milioane de euro  în prima jumătate a anului 2006, credit care după modificări prin acte adiÅ£ionale a ajuns în ianuarie 2014 la 17 milioane de euro.  

În 30 ianuarie 2014 s-a semnat un act adiţional prin care s-a prelungit creditul cu două luni iar la finele lunii aprilie s-a mai prelungit cu încă un an începând din 31 martie 2014 pentru facilitatea cash şi cu 60 de luni pentru cea non cash.

Tot la finele lui aprilie s-a hotărât majorarea creditului de la OTP de la 17 milioane de euro la 23 milioane de euro dar şi păstrarea vechilor garanţii.

Printre garanţii, pe lângă ipoteci mobiliare, figurează printre altele şi ipoteci imobiliare pe imobilele de pe strada Cernăuţi numerele 27 B şi 27 C aflate în proprietatea UTI.

Tiberiu Urdăreanu a figurat constant în ultima perioadă printre primii 100 dintre cei mai bogaţi români. Acesta mai este cunoscut publicului larg şi prin implicarea sa politică din ultimii ani (în conducerea UNPR) dar şi prin faptul că firmele controlate de acesta au câştigat foarte multe contracte cu statul.

Tag Cloud