Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Prăbușirea petrolului și reducerea cheltuielilor produc primele victime: 13 morți într-un accident de elicopter în Marea Nordului

Prăbușirea petrolului și reducerea cheltuielilor produc primele victime: 13 morți într-un accident de elicopter în Marea Nordului

statoil-logo

Prăbușirea petrolului cu peste 70% din ultimul an și jumătate nu are numai câștigători, în special șoferii și companiile din transporturi, dar și consumatorii în general. Există și persoane, juridice sau fizice care pierd de pe urma reducerii considerabile a prețului petrolului. Unele își pierd chiar viața.

Este cazul a 13 angajați ai industriei petroliere care și-au pierdut viața într-un accident de elicopter, în momentul în care se întorceau de pe platforma pe care activau.

Cum era de așteptat, sindicatele din domeniu au descoperit vinovații, chiar dacă nu se cunosc încă elementele care au condus la tragedie. În opinia liderului celui mai important sindicat al industriei petroliere din Norvegia, accidentul este un semnal de alarmă cu privire la efectele reducerilor record de costuri efectuate în acest sector, cele mai mari din ultimii 15 ani.

Acesta este primul accident de elicopter în care este implicată industria petrolieră norvegiană din ultimii 20 de ani. Companiile, inclusiv gigantul norvegian Statoil, își reduc considerabil cheltuielile. Compania majoritar de stat Statoil și-a diminuat cheltuielile pentru 2016 la un nivel de 13 miliarde de euro, de la un nivel de 20 de miliarde de euro în 2014. Investițiile din sector s-au diminuat cu peste 20% față de recordul înregistrat tot în 2014.

Potrivit sindicatului norvegian, angajații sunt supuși unor presiuni suplimentare în urma disponibilizărilor, care au diminuat numărul muncitorilor norvegieni care activează în industria petrolieră cu 40.000 de persoane.

Și Autoritatea Securității Muncii în Industria Petrolieră din Norvegia a raportat o majorare a riscurilor de accidente serioase pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Pe 30 decembrie 2015 a fost înregistrată prima victimă din 2009 încoace în industria petrolieră norvegiană, ca urmare a unui val uriaș care a lovit o instalație operată de China Oilfield Services Ltd. pentru Statoil ASA în Marea Nordului.

Tag Cloud