Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale Petrolul a înregistrat joi cea mai importantă apreciere zilnică din ultimii 7 ani

Petrolul a înregistrat joi cea mai importantă apreciere zilnică din ultimii 7 ani

apreciere petrol

 Petrolul a înregistrat joi cea mai bună zi a sa din ultimii șapte ani, apreciindu-se cu mai mult de 10%, tendința de apreciere continuând și în dimineața zilei de vineri.

Revenirea piețelor financiare din întreaga lume au determinat o apreciere spectaculoasă a petrolului, West Texas Intermediate (WTI) câștigând în ședința de joi a New York Mercantile Exchange 3,96 $ sau 10,3%, încheind ziua la o cotație de 42,56 $/baril. Aceasta este cea mai mare apreciere zilnică înregistrată de WTI din martie 2009, când țițeiul american a câștigat 11%.

La rândul său, petrolul Brent, etalon la nivel global, a câștigat 10,3%, încheind ședința de tranzacționare a bursei de mărfuri londoneze la 47,56 $/baril.

Tendința de apreciere a continuat, mai timid e adevărat, și în dimineața zilei de joi, până la ora 10,20 (ora României) WTI majorându-se cu 47 de cenți sau 1,1%, tranzacționându-se la un nivel de 43,03 $/baril. La rândul său, Brent-ul se tranzacționa la aceeași oră, la 48 $/baril, cu 44 de cenți sau 0,97% peste nivelul de închidere al zilei de joi.

Prealabil, petrolul scăzuse la minimul ultimilor 6 ani și jumătate în urma deteriorării sentimentelor pieței ca urmare a crizei de pe piața de capital chineză. Analiștii citați de AP susțin că aprecierea de joi este o reacție la aprecierea indexului bursier din China, care a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele 8 săptămâni, însă se îndoiesc că această apreciere va dura. În plus, petrolul a fost ajutat și de datele peste așteptări înregistrate de economia americană, primul consumator de petrol la nivel global, urmat de China.

“O zi de apreciere într-o mare de zile consistente de depreciere nu reprezintă un semn de o revenire iminentă a petrolului sau benzinei.”, susține Tom Kloza, șef al departamentului de analiză a pieței energiei al Oil Price Information Service.

Potrivit Reuters, cu o zi înaintea revenirii petrolului, miercuri, Standard Chartered și-a revizuit negativ previziunile privind prețul petrolului în 2016, reducându-l cu 20 $/baril, până la 63 $/baril.

 

Tag Cloud