Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Șeful ANRE și soția au încasat anul trecut peste 107.000 de lei de la 3 firme cu activități legate de energie, una din ele având contracte cu companii unde statul este acționar

Șeful ANRE și soția au încasat anul trecut peste 107.000 de lei de la 3 firme cu activități legate de energie, una din ele având contracte cu companii unde statul este acționar

Havrilet BUN

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Havrileț, și soția sa, Elena Havrileț, au încasat, anul trecut, sub formă de salarii, dividende sau contracte civile, suma totală de 107.194,4 lei de la 3 firme cu activități legate de domeniul energetic, una dintre acestea beneficiind și de un contract de prestări servicii cu E.ON Gaz Distribuție, sucursala Târgu Mureș, potrivit declarației de avere și interese pe 2012 a șefului ANRE.

Nicolae Havrileț a încasat în 2012, din postura de director general al SC Gascop SRL Târgu Mureș, venituri salariale totale de 7.340 lei. De la aceeași firmă, soția președintelui ANRE a încasat anul trecut venituri salariale totale de 15.588 lei, ca director tehnic.

Tot de la Gascop SRL, șeful ANRE a încasat în 2012 dividende în sumă de 32.000 lei. Firma desfășoară activități de proiectare, consultanță, asistență tehnică și mentenanță pentru instalații de gaze, energie termică și alimentare cu apă,

În timpu mandatului de președinte ANRE al lui Havrileț, Gascop SRL a semnat un contract-cadru de prestări servicii, obținut prin licitație publică, cu E.ON Gaz Distribuție, sucursala Târgu Mureș, în valoare de 39.415 lei, potrivit documentelor citate.

Potrivit site-ului firmei, aceasta a mai prestat sau prestează lucrări și servicii pentru Congaz Constanța, CET Bacău, Romgaz Mediaș, Transgaz Mediaș sau West Gaz Oradea. Anul trecut, SC Gascop SRL Târgu Mureș a consemnat pierderi de 39.533 lei, la o cifră de afaceri de 476.820 lei.

De la o altă firmă din Târgu Mureș, Distrigas Service SRL; care prestează servicii de proiectare în domeniul gazelor naturale și susține și programe de formare profesională, Elena Havrileț, soția șefului ANRE, a încasat anul trecut dividende în sumă de 52.366,5 lei. Firma a înregistrat în 2012 un profit net de 49.212 lei, la o cifră de afaceri de 78.195 lei.

Elena Havrileț a realizat în 2012 venituri și de pe urma unui contract civil cu Formenerg SA, firmă deținută integral de Transelectrica și care se ocupă cu formarea și perfecționarea profesională în domeniul energetic, suma încasată fiind de 9.106 lei.

Tot în mandatul de președinte ANRE al lui Nicolae Havrileț, o fundație al cărei vicepreședinte este Elena Havrileț, Asociația Femeia Mileniului III, a semnat un contract de acordare servicii asistență socială cu Consiliul Județean Mureș, în valoare de 6.000 lei.

Nicolae Havrileț a încasat în 2012, din salariul de președinte ANRE, suma de 57.744 lei, la care s-au adăugat 3.506 lei din postura de consilier județean la CJ Mureș și 324 lei ca membru al unei comisii la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Mureș. Havrileț este membru al organizației Târgu-Mureș a PNL.

Președintele ANRE deține depozite bancare și polițe de asigurare de viață cu acumulare în valoare totală de 32.850 euro și 68.969 lei și a acordat, în nume personal, un împrumut în valoare de 250.000 lei.

Împreună cu soția sa, Nicolae Havrileț deține 3 case de locuit, în Târgu Mureș, Sântana de Mureș și Ocna Dej, precum și un spațiu comercial în Târgu Mureș. Președinele ANRE mai este proprietarul unui autoturism Suzuki Vitara, fabricat în 2000.

Tag Cloud