Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Relu Fenechiu mai vinde o casă din Iaşi cu 120.000 €

Relu Fenechiu mai vinde o casă din Iaşi cu 120.000 €

relu fenechiu 2

Până de curând se punea problema executării silite a averii fostului ministru al Transporturilor pentru recuperarea prejudiciului din dosarul “Transformatorul”, apoi s-a amânat executarea silită din cauză că nu s-ar fi făcut vreun partaj între Fenechiu şi soţia sa.

Cert e că în ultimele luni se tot scot la vânzare case şi terenuri de pe firma Engeko a fraţilor Fenechiu, companie  specializată, printre altele, în lucrări de instalaţii electrice şi termice.

Astfel, şi spre finele anului încheiat de curând, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani cu executare în dosarul “Transformatorul”, a hotărât împreună cu fratele său, Lucian Fenechiu, amândoi acţionari ai Engeko, să vândă o casă cu curte din Iaşi de pe Aleea Mestecenilor cu 120.000 de euro, indică un document al Engeko, consultat de Energy Report.

Casa este în oraşul Iaşi, cartierul I. C. Brătianu, pe Aleea Mestecenilor nr. 14.

Tot la finele anului trecut, Fenechiu a hotărât transferul dreptului de proprietate a două terenuri din Iaşi pentru o datorie de 100.000 de euro către Dana Maria Anastase Ruşanu, una din fiicele lui Dan Radu Ruşanu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dan Radu Ruşanu, tatăl creditoarei Anastase Ruşanu, este partener de afaceri al lui Fenechiu şi naş de cununie al fostului ministru al Transporturilor.

Bunurile care au făcut obiectul dării în plată sunt două terenuri intravilane din Iaşi ale Engeko. Unul de circa 2.400 mp şi altul de 560 mp, ambele din cartierul I.C. Brătianu.

În anul 2014, Fenechiu a aprobat vânzarea unei case de locuit din Iaşi şi a terenului acesteia cu 95.000 de euro (TVA inclus). A fost vorba mai precis de o casă situată în zona Bucium, cartier IC Brătianu, strada Aleea Castanilor, casă cu demisol, parter şi mansardă. Vânzarea includea şi  două parcele de teren, una de puţin peste 400 metri pătraţi şi o alta de 143 mp pe care e construită casa.

Fostul lider liberal e la închisoare din ianuarie 2014, după ce a fost condamnat la cinci ani cu executare în dosarul “Transformatorul” iar de anul trecut este la penitenciarul din Vaslui.

Tag Cloud