Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Exploatarea aurului din Apuseni, în linie dreaptă la Certej. Canadienii îşi mai înfiinţează 3 puncte de lucru

Exploatarea aurului din Apuseni, în linie dreaptă la Certej. Canadienii îşi mai înfiinţează 3 puncte de lucru

Certej Deva Gold

Canadienii de la Eldorado Gold, care controlează 80,5% din Deva Gold, au hotărât recent să-şi înfiinţeze trei puncte de lucru în zona Certej pentru extracţia aurului şi argintului şi pentru alte activităţi corelate, indică un document al companiei Deva Gold, consultat de Energy Report.

Unul dintre punctele de lucru numit “Exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej” e situat pe teritoriul mai multor sate: Bocşa Mică, Bocşa Mare şi Hondol, comuna  Certeju de Sus, cu o suprafaţă totală de 4.562.203 metri pătraţi.

Un alt punct de lucru se va înfiinţa la Certeju de Sus, pe Strada Principală, unde se vor efectua activităţi de servicii anexe pentru extracţie şi depozitări.

În sfârşit, în satul Hondol se va înfiinţa o staţie pilot unde vor fi colectate şi epurate apele uzate şi unde se vor mai face şi analize tehnice şi testări.

La finele lunii mai, canadienii au anunţat finalizarea cu succes al studiului de fezabilitate pentru proiectul de la Certej. După stadiul obţinerii concentratului aurifer, compania va folosi cianura.

Compania estimează că va obţine anual 4,4 tone de aur (140.000 de uncii).

Acţionarii companiei Deva Gold sunt canadienii de la Eldorado Gold (Romania) BV (80,5%), Minvest Deva (19,25%) şi Cartel Bau din Cluj (0,25%). Compania a majorat anul trecut numărul mediu de angajaţi la 146, de la 131 câţi erau în anul 2013.

Tag Cloud