Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie KPMG pierde duelul cu BDO pentru auditul CE Oltenia. Au fost de trei ori mai... scumpi

KPMG pierde duelul cu BDO pentru auditul CE Oltenia. Au fost de trei ori mai... scumpi

complexul-energetic-oltenia

Complexul Energetic Oltenia a aprobat în adunarea generală ordinară a acţionarilor numirea auditorului financiar BDO Audit şi a stabilit durata contractului pentru un an. Conform documentaţiei de atribuire, serviciile ar urma să fie prestate până cel târziu la data de 31 martie 2014.

Pentru licitaţia de luna trecută dedicată alegerii firmei care va realiza auditul financiar pentru exerciţiul anului 2013, Complexul Energetic Oltenia a pus în joc 325.000 lei. Doar două firme s-au arătat interesate: BDO şi KPMG.

La deschiderea ofertelor, BDO Audit SRL şi-a asumat că va onora contractul pentru suma de 169.000 de lei, adică la jumătate faţă de banii oferiţi de Complex. În schimb, KPMG a venit cu o ofertă cu mult mai mare, de 580.000 de lei, pentru prestarea aceluiaşi tip de servicii.

În cadrul şedinţei de deschidere, de la începutul lunii trecute, niciuna dintre oferte nu a fost respinsă. Decizia s-a luat însă în AGOA din 27 noiembrie.

În vară, Complexul Energetic Oltenia (CEO) a hotărât să achiziţioneze şi servicii juridice printr-un contract pe doi ani cu o casă de avocatură. Acordul cadru cu avocaţii se face pentru a acoperi asistenţă juridică şi reprezentare pentru acţiunile cu valoare mai mare de 300.000 de euro în materia exproprierilor, taxelor şi în contractarea creditelor pentru valori de peste 5 milioane de euro. De asemenea, Casa de avocatură trebuie să ofere consultanţă juridică şi să elaboreze opinii juridice în limita unui plafon de maxim un milion de lei. Şi acest plafon poate fi depăşit însă, cu puţină voinţă, dacă se obţine aprobare de la Consiliul de Supraveghere. Toate acestea în timp ce la Complexul Energetic Oltenia sunt angajaţi peste 50 de jurişti.

În primele trei trimestre, CE Oltenia a produs 8 TWh de energie electrică. În cazul producţiei de cărbune, 11 milioane de tone de lignit au fost livrate către sucursalele proprii şi 4 milioane de tone către alte firme.

CE Oltenia are un capital social de 1,27 mld. lei. Statul deţine prin Ministerul Economiei 77,17% din acţiuni, Fondul Proprietatea detine 21,53% din titluri iar Electrocentrale Grup 0,84%. Compania a fost înfiinţată în mai 2012 prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Tag Cloud