Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Deputatul PSD Niculescu Duvăz, afaceri cu combustibil

Deputatul PSD Niculescu Duvăz, afaceri cu combustibil

Duvaz 1

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz, unul dintre cei mai longevivi parlamentarii ai României (e în FSN din 1990), a intrat săptămânile trecute ca asociat în afaceri energetice. Este vorba de En-Po Energy & Power, o companie de comerţ combustibili solizi, lichizi şi gazoşi, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Deputatul a intrat în afacere cu o deţinere de 45%, alături de Călin Palaghiţă (tot cu 45%), acesta din urmă fiind vicepreşedintele Setraco – Holding, compania care a construit terminalul modern de gaze naturale lichefiate din portul Midia, în urmă cu patru ani. În companie este asociat şi Gheorghe Scorţan, tot de la Camera Deputaţilor cu Niculescu Duvăz, unde Scorţan are de ceva ani funcţia de consilier la “Relaţii Publice şi Protocol” după ce înainte de această funcţie a fost... expert, tot la Camera Deputaţilor.

Aceasta nu este singura afacere în care este impliat deputatul Niculescu Duvăz. Astfel, deputatul de cursă lungă are părţi sociale în Bitumen Parteners, unde asociat a fost şi Theodor Berna, administratorul renumitei firme Tehnologica Radion, care este una dintre cele mai mari companii de construcţii din România. Berna a fost trimis zilele trecute în judecată pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Tot pe deputatul Duvăz îl regăsim şi în “Porumbaru Proiect”. Este vorba despre un bloc cu patru etaje şi un al cincilea mai retras, construit recent în buricul Bucureştiului, pe strada Emanoil Porumbaru, lângă Herăstrău, unde deputatul susţine că a contribuit doar cu terenul.

La intrarea lui Duvăz în En-Po Energy & Power în luna octombrie printr-un aport de capital, compania şi-a schimbat activitatea principală de lucrări de instalaţii electrice în cea de comerţ cu ridicata a combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi a produselor derivate, reiese din decizia companiei En-Po Energy & Power, consultată de Energy Report.

 

Tag Cloud