Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Tranzacţie pe piaţa GPL din România: Flaga a preluat Carpatgas

Tranzacţie pe piaţa GPL din România: Flaga a preluat Carpatgas

Flaga

 Flaga GPL România, controlată de austriecii de la Flaga Group, a preluat Carpatgas Sibiu, extinzându-şi astfel acoperirea cu livrări de propan şi autogaz pe teritoriul României.

Potrivit documentelor consultate de Energy Report, Flaga are ca asociat unic pe ZentralEuropa LPG Holding iar pentru formalităţile acestei preluări s-a apelat la Roedl & Partner Outsourcing.

În România, Flaga are două depozite de stocare GPL, unul în judeţul Bihor, cu o capacitate totală de stocare de 200 tone şi acces cale ferată şi altul în judeţul Suceava, cu subsidiare logistice la Cluj şi Sibiu.

Încercările de preluare au început încă de anul trecut, tribunalul dând soluţie favorabilă abia în acest an. Hotărârea corelată fuziunii prin absorbţie a fost publicată la finele lunii septembrie 2014.

Flaga GPL România a avut anul trecut afaceri de 39 milioane de lei şi un profit net de 3,2 milioane de lei în timp ce Carpargas a avut un rulaj de 7,3 milioane de lei.

Austriecii livrează propan comercial în instalaţii de mic vrac (casnice, publice sau industriale), GPL auto în instalații de tip skid auto, oferă servicii de umplere si distribuție butelii aragaz şi propan comercial (26 litri, 33 kg), cât şi servicii tehnice de proiectare, instalare, întreținere şi intervenție.

 

Tag Cloud