Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Primaria Capitalei vrea restrictii de amplasament pentru benzinarii

Primaria Capitalei vrea restrictii de amplasament pentru benzinarii

benzinarie downtown

Benzinariile nu vor mai putea fi amplasate in piete publice, pe spatii verzi sau in zona Centrului Istoric, potrivit unor modificari asupra regulamentulului de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in municipiul Bucuresti, aprobate marti de CGMB.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotarare aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), sunt aduse doua modificari regulamentulului de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in municipiul Bucuresti, votat anul trecut, transmite Mediafax.

„Astfel, pentru evitarea necesitatii modificarii regulamentului ori de cate ori este modificat normativul de proiectare, vor fi luate in considerare distantele in vigoare la data solicitarii de amplasare a unei noi statii de distributie carburanti”, se precizeaza in raportul de specialitate al proiectului.

La inceputul lunii iulie 2010, Consiliului Concurentei a stabilit ca interdictia impusa in 2004 de CGMB privind construirea de benzinarii in zona centrala a Capitalei incalca Legea concurentei, dupa ce institutia a finalizat o investigatie inceputa in 2006.

„Hotararea Consiliului General de a interzice construirea unor noi benzinarii in anumite zone din Bucuresti constituie o bariera la intrarea pe piata comercializarii cu amanuntul a carburantilor. In acest fel, in aceste zone vor fi mai putini operatori, consumatorul beneficiind de o oferta redusa de produse si servicii”, declara atunci presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Urmare a deciziei din 2010, consilierii municipali au aprobat, la sfarsitul lunii august a anului trecut, hotararea nr.120/30.08.2012 privind „Regulamentul - Regimul de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autovehiculelor in municipiul Bucuresti” prin care s-au stabilit criteriile si zonele de amplasare a statiilor de distributie a carburantilor pentru alimentarea autoturismelor.

Legea concurentei interzice orice actiuni ale organelor administratiei publice centrale sau locale, avand ca obiect sau putand avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei.

De asemenea, pentru a se asigura ca decizia Consiliul Concurentei va fi respectata de catre CGMB, autoritatea pentru Concurenta a solicitat atunci interventia institutiei prefectului, in calitate de reprezentant al Guvernului.

Tag Cloud