Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun09242023

Last updateWed, 22 Feb 2023 7pm

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Fathi Taher vrea 6 mil. € de la BRD pentru Griro

Fathi Taher vrea 6 mil. € de la BRD pentru Griro

Taher Griro

Griro, marele producător de utilaje tehnologice pentru industrii precum de Petrol şi Gaze, Energie, Chimie şi Îngrăşăminte, a convocat pentru 25 martie AGEA care va avea pe ordinea de zi aprobarea contractării unui credit de 6 milioane de euro de la BRD, indică o convocare a companiei, consultată de Energy Report.

De asemenea, în a doua jumătate a anului trecut, acţionarii companiei au aprobat prelungirea unei linii de credit de puţin peste 3 milioane de euro luat de la BCR în anul 2007, până în iulie a anului curent.

În anul 2004, patru din cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România au încercat să câştige licitaţia de vânzare a 81,51% din acţiunile Griro, detinute până atunci de Autoritatea pentru Privatizare (APAPS).

în anul 2005, fosta mare companie de stat a fost cumpărată de oameni de afaceri precum Fathi Taher, care a fost pentru puţin acţionar la Rapid şi Nicolae Badea, fostul acţionar al FC Dinamo.

În ultimii ani, omul de afaceri iordanian a avut sau are în portofoliu participaţii mari, până la deţinerea controlului în business-uri precum Marriott, Electroputere Craiova, Laminorul Bucureşti, Laminorul Focşani şi multe altele.

Tag Cloud