Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri11262021

Last updateTue, 23 Nov 2021 1pm

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Rompetrol Rafinare și-a redus pierderile cu 40%

Rompetrol Rafinare și-a redus pierderile cu 40%

rompetrol-rafinarie

Rompetrol Rafinare, companie membră a grupului Rompetrol, și-a redus pierderile cu 40%, acestea coborând de la un nivel de 163,03 milioane de dolari în 2012 la 98,97 milioane de dolari anul trecut.

Rompetrol Rafinare a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri brută de 4,89 miliarde de dolari, în creştere cu 6% comparativ cu nivelul de 4,61 miliarde de dolari din 2012.

Situaţiile financiare aferente anului trecut sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei transmis luni Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax.

Rezultatele consolidate includ companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Exporturile realizate de Rompetrol Rafinare au ajuns anul trecut la 1,7 miliarde de dolari, la fel ca în 2012.

Compania a produs anul trecut aproximativ două milioane tone de motorină, cel mai ridicat nivel atins de rafinărie de la punerea sa în funcţiune în 1979, potrivit comunicatului.

În comunicat se precizează că Rompetrol Rafinare a contribuit anul trecut cu 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat.

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud