Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Cel mai mare producător independent de petrol şi gaze din România are o nouă conducere

Cel mai mare producător independent de petrol şi gaze din România are o nouă conducere

amromco

Americanii de la Amromco, cel mai mare producător independent de petrol şi gaze de pe plan local şi al treilea producător de gaze din România după producătorii mari OMV Petrom şi Romgaz, şi-a schimbat conducerea ca urmare a decesului fostului administrator. În plus, noua conducere are de săptămânile trecute doi directori în loc de unul, indică documente al companiilor Amromco locale, consultate de Energy Report.

Noii administratori sunt americanii Jon Peddy Goddard şi James Kyle Williams. Aceştia au fost numiţi ca urmare a decesului administratorului Ronald Steven Carpenter.

Pe de altă parte, cu puţine luni înainte, până să vină la şefie Carpenter, de la conducerea celor celor trei companii locale Amromco Energy, Amromco Production Company şi Amromco Holding s-a retras Robert Thrift Kendall.

Amromco Energy este cea mai reprezentativă pe plan local, ca amploare a afacerilor şi are ca asociat unic compania Amromco Holding Activity. Americanii de la Amromco  au pe plan local şi o divizie cu obiect de activitate extracţia petrolului brut, Amromco Production Company.

Amromco Energy are pe plan local circa 350 de salariaţi şi a încheiat anul trecut cu afaceri de 238,4 milioane de lei, aproape de două ori mai mari decât cele 129 de milioane de lei din anul 2013.

La rândul său, Amromco Production Company are 22 de salariaţi şi a încheiat anul trecut cu afaceri de 7,4 milioane de lei.

Cele mai recente date de la ANRE din anul 2015 luna iulie plasează Amromco Energy pe locul 3 la cotă de piaţă dintre producătorii de gaze cu o cotă de 2,80%, urmată de Stratum cu 1,87%. Cumulat, în prima jumătate a anului, Romgaz a avut o cotă de 48,53% iar OMV Petrom a avut o cotă 46,62%.

În ultimii ani, Amromco a achiziționat de la OMV Petrom trei câmpuri petrolifere în zona de nord-est a României și intenționează să coopereze și pe viitor cu OMV Petrom în regiune.

În plus, din 2003 Amromco a încheiat un parteneriat cu Romgaz. Pe parcursul acestei perioade, a ajutat la creșterea producției câtorva câmpuri ale Romgaz, creșterea înregistrată totalizând aproximativ două miliarde de metri cubi.

Tag Cloud