Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Nouă companie petrolieră în România, condusă de la Lukoil din sediul de pe Şoseaua Nordului

Nouă companie petrolieră în România, condusă de la Lukoil din sediul de pe Şoseaua Nordului

Lukoil sediu

La finele lunii august s-a înfiinţat o nouă firmă având ca activitate principală extracţia petrolului brut. Firma se numeşte „Egy Oil and Gas SRL” şi e fondată, pe hârtie cel puţin, de o firmă înregistrată abia în această vară în Cipru – „Egy Petroleum Company Limited”, indică documentele consultate de Energy Report.

Partea interesantă este că administrator al firmei este un anume Hesham Hamdy, care are trecut drept  domiciliu aceeaşi adresă cu sediul social al Lukoil Romania de pe Şoseaua Nordului (foto).

Dacă firmele şi persoanele de mai sus pot fi “no name” pentru România, fiind mai greu de... urmărit, Lukoil este o companie renumită pe piaţa locală a energiei dar cu mari probleme la conturile sale bancare.

Să amintim tot aici că printre cele mai recente mişcări ale ruşilor sunt şi cele de la rafinăria Petrotel. Astfel, acţionarii rafinăriei Petrotel-Lukoil au aprobat majorarea capitalului companiei cu 98,77 milioane de lei (22,22 milioane de euro), reprezentând valoarea nominală a unui număr de 39.510.158 de acţiuni subscrise şi plătite integral, de acţionarul majoritar  Lukoil Europe Holdings BV, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

În totalitate însă, acţionarul majoritar a plătit 217,77 milioane de euro. Suma e mult mai mare decât valoarea majorării de capital pentru că 195,55 milioane euro din totalul banilor vărsaţi au reprezentat-o valoarea primelor de emisiune. S-a aprobat de asemenea şi anularea unui număr de 1.178.842 de acţiuni cu o valoare de emisiune de 24,5 lei emise dar nesubscrise de către acţionari înăuntrul dreptului de preferinţă. Astfel, capitalul social subscris şi vărsat integral este 554.067.692,50 lei, divizat în acţiuni nominative în valoare nominală de 2,5 lei.

Să amintim tot aici că în 22 septembrie, Tribunalul Prahova a redus cu peste 800 de milioane de euro valoarea sechestrului instituit în dosarul Lukoil, după ce a admis contestațiile formulate de SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda. Decizia este definitivă.

Magistrații au admis astfel contestațiile formulate de cele două firme împotriva ordonanței Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești prin care anchetatorii dispuneau instituirea sechestrului asigurător până la concurența sumei de circa 2 miliarde de euro.

Astfel, în urma ultimei decizii a Instanței, instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând Petrotel Lukoil Ploiești și asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea se face până la concurența sumei de 642.285.263,48 euro, iar instituirea măsurii asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda și asupra sumelor ce se vor vira ulterior în acestea se face până la concurența sumei de 542.262.283,28 euro.

Tag Cloud