Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Director al fabricii Lufkin din Prahova, schimbat la niciun an de la numire. Mandatul era până în 2017

Director al fabricii Lufkin din Prahova, schimbat la niciun an de la numire. Mandatul era până în 2017

Lufkin Romania

General Electric UK Financing, ca asociat unic al Lufkin Industries srl, a hotărât săptămânile trecute să-l revoce din funcţia de administator pe Ian Fraser Milne. Acesta a fost numit abia în luna august a anului trecut iar mandatul său fusese prevăzut iniţial pentru patru ani, până în 15 august 2017. A fost schimbat însă cu Dina Abrahamovna Michaeva de la General Electric, al cărei mandat este, cel puţin teoretic, până în 15 iulie 2018, indică o hotărâre a Lufkin, consultată de Energy Report.

Abrahamovna este o olandeză de 32 de ani, născută în Tbilisi (Georgia). A studiat la universităţile de la Maastricht ÅŸi la Rotterdam (Erasmus University) iar printre cele mai recente funcÅ£ii deÅ£inute au fost cele de Finance Manager Business Integration la GE Oil & Gas după ce înainte a fost director de audit pe  Corporate Audit Staff, tot la General Electric.

Fabrica de lângă Ploieşti are acum doi administratori: Dina Abrahamovna Michaeva şi David Middler Kennedy.

Texanii de la Ploieşti au avut anul trecut afaceri de 111 milioane de lei, de peste două ori mai mari decât cele de 45,5 milioane lei din anul 2012.

Firmă cu o tradiţie de 112 ani, cei de la Lufkin, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de echipamente petroliere şi de gaze naturale au făcut cea mai mare investiţie din istoria companiei tocmai lângă Ploieşti, unde produce în principal sonde petroliere (mai precis, pompe cu balansier). Fabrica a fost deschisă oficial în iunie 2013 în Ploieşti West Park. Circa 90% din producţie ia calea exporturilor iar destinaţia este mai ales activitatea on shore.

Dintre cumpărătorii noii fabrici, cel mai important este OMV Petrom, au declarat la inaugurare  reprezentanÅ£ii companiei pentru Energy Report.

Texanii au cheltuit un total de 140 de milioane de dolari pentru fabrica de la Ploieşti iar Guvernul României a oferit circa 28 milioane de euro pe măsură ce anumite etape ale construcţiei au fost realizate.

General Electric a preluat anul trecut grupul Lufkin cu 3,3 miliarde de dolari.

 

Tag Cloud