Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Dispare încă o companie de eoliene. O nepoată a preşedintelui Băsescu, cunoscută femeie de afaceri din Iaşi şi membru PD-L, a asigurat consultanţă firmei

Dispare încă o companie de eoliene. O nepoată a preşedintelui Băsescu, cunoscută femeie de afaceri din Iaşi şi membru PD-L, a asigurat consultanţă firmei

Eoliene Romania raport

După ce în anii trecuţi a avut afaceri de sute de mii de euro şi profit, la începutul lunii iunie compania Ro-eolian s-a dizolvat. În anul 2010, firma a avut afaceri de 1,4 milioane de lei şi profit de peste 460.000 de lei. Treptat însă, cifrele au fost... luate de vânt.

Bazele afacerii au fost puse încă din toamna anului 2006 iar din februarie 2007, Claudia Ursu, femeia de afaceri din Iaşi cunoscută în presă mai ales drept nepoata preşedintelui Traian Băsescu, a început să ofere consultanţă unor italieni dispuşi să ridice turbine eoliene în România.

Planurile firmelor italiene Capitanata Servizi şi MX-Matrix erau atunci de a ridica "mori de vânt" în mai multe locuri din România, prin compania Ro-eolian şi alte companii. Cu timpul, în cadrul firmei Ro-eolian au apărut mai multe schimbări, unii acţionari au cesionat din părţile sociale iar firma şi-a mutat apoi sediul din Iaşi într-un loc mai cu vad, la Constanţa. Pentru multe din aceste schimbări, femeia de afaceri a avut rolul de mandatar.

Claudia Ursu, fiind şi una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Iaşi (şi care a apărut în presă spunând că mama sa e verişoară primară cu actualul preşedinte) i-a convins pe italeni să investească dar le-a explicat şi primarilor cum se pot scoate bani din eolienele instalate în comunele lor. Ursu este membru PD-L şi a fost membru PD încă din primii ani de după revoluţie. Aceasta a avut în ultimii ani mai multe afaceri prospere şi este, printre altele, organizator de evenimente.

Nu e clar care sunt cauzele reale pentru care firma de eoliene a decis dizolvarea. Cert este însă că la finele anului trecut nu avea datorii şi nici active imobilizate. Avea însă active circulante şi pierderi de aproape 300.000 de lei. În ultima perioadă, mai multe firme cu proiecte eoliene au decis să renunţe la afacere după cum unele au ajuns în insolvenţă.

Tag Cloud