Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Vânzare eşuată a unui proiect fotovoltaic din Prahova

Vânzare eşuată a unui proiect fotovoltaic din Prahova

fotovoltaice Prahova

Investitorii italienii de la “Ei Systems Innovative“, care controlează un proiect cu panouri solare din Prahova, au semnat un contract prin care vindeau deţinerea lor de 82% din proiect dar cumpărătorul nu a mai venit cu banii.

Prin contractul de cesiune, cumpărătorul şi vânzătorul au convenit însă şi “instituirea unui pact comisoriu, în sensul că, dacă din orice motiv, cedentul  Ei Systems Innovative SRL nu va încasa preţul părţilor sociale în termen de 30 de zile de la semnarea Contractului, acesta va fi rezoluţionat deplin drept, fără somaţie, notificare sau vreo altă formalitate de punere în întârziere“, indică un document din această vară al italienilor, consultat de Energy Report.

Zilele au trecut iar aşa-zisul cumpărător ”A&G Energy Industrial” nu a plătit. Astfel, rezultatul a fost că părţile au fost puse de drept în situaţia anterioară... ca să ne exprimăm în termeni juridici.

Pentru proiectul din comuna Cocorăştii Colţ din Prahova al italienilor s-au primit aprobări încă din anul 2013 pentru construirea centralei electrice fotovoltaice, împrejmuire teren, alei carosabile şi pietonale, reţea de iluminat şi supraveghere video, branşamente şi organizare de şantier.

Pentru terenurile din zonă, pentru care se mai şi specifică apropierea de proiectul fotovoltaic, a ajuns să se ceară şi 35 de euro pe metru pătrat. Asta în timp ce în aceeaşi localitate dar mai departe de proiectul cu panouri solare se cereau 5 euro pe metru pătrat.

Condiţiile economice şi legislaţia s-au schimbat însă în ultima perioadă pentru energia regenerabilă astfel că deciziile investitorilor nu mai sunt tocmai previzibile nici măcar pe termen scurt.

 

Tag Cloud