Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Italienii îşi vând între ei fotovoltaicele din Dolj

Italienii îşi vând între ei fotovoltaicele din Dolj

panouri solare multe

Parcul cu panouri solare Bioenergy Green din Podari a fost dezvoltat de două firme italiene şi este plasat lângă un alt parc al altor italieni mai vestiţi, cei de la Enel.

Cele două firme care au deţinut parcul Bioenergy în părţi egale sunt Ecosuntek şi En.Doc. După schimbarea legislaţiei pe certificate verzi,  Ecosuntek a hotărât să vândă către En.Doc deţinerile sale cu 950.000 de euro, indică un document recent al italienilor, consultat de Energy Report.

Parcul are 22.260 panouri fotovoltaice din siliciu policristalin şi o putere totală instalată de aproximativ 5 MWp. Acesta a fost proiectat pe o suprafaţă de circa 14 herctare, lângă  DN56 şi se racordează la CEZ Distribuţie SA.

Tot în Podari, Enel Green Power a conectat la rețea cea de-a patra centrală fotovoltaică a sa din România. Centrala Podari a Enel, cu o capacitate instalată totală de circa 10 MW, a devenit operațională în toamna trecută, la câteva săptămâni după inaugurarea parcului fotovoltaic Colibași al aceeaşi companii.

 

Tag Cloud