Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun07212024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Încă şase proiecte fotovoltaice desfiinţate

Încă şase proiecte fotovoltaice desfiinţate

fotovoltaice renuntare 3

Aşa cum v-a obişnuit în ultima perioadă, Energy Report continuă să prezinte în exclusivitate proiectele de producere a energiei electrice din surse regenerabile la care investitorii au hotărât să renunţe în ultimele săptămâni.

Cum cele mai multe astfel de proiecte sunt fotovoltaice, şi numărul articolelor dedicate lor va fi mai mare.

Unul dintre cele mai recente proiecte cu panouri solare la care s-a renunţat în ultima perioadă este “Parc Solar Farm”, ai cărei asociaţi sunt italianul Federico Venturini (30%), Alberto Asquini, tot italian(30%), firma italiană Solar Farm din Parma (30%) şi românul Ciprian Racăşan din Deva (10%). Aceştia au hotărât dizolvarea firmei de fotovoltaice şi numirea ca lichidator a celor de la Consultim Lichidări din Timişoara.

Deşi a hotărât dizolvarea a trei proiecte fotovoltaice încă din primăvară, aprobarea lichidării lor a venit abia la finele lunii iulie pentru milionarul Adrian Prodănel din Argeş, care în anii de criză era printre puţinii oameni de afaceri din judeţ care puteau fi găsiţi în topurile locale cu miliardari români. Este vorba despre proiectele fotovoltaice pe care le-a înfiinţat în luna octombrie 2012, fără a apuca să aibă rulaj cu acestea: proiectele Glia Solar Power, Glia Solar Energy şi Glia Solar System. La toate aceste deţineri ale omului de afaceri din Argeş s-au adăugat în ultimii ani companii de vânzări auto (showroom-ul BMW şi alte mărci), dezvoltări imobiliare, afaceri cu mase plastice, business-uri în turism şi pe piața de capital, multe dintre aceste afaceri fiind însă în ultima perioadă într-un declin accelerat.

Tot săptămânile trecute, investitorul italian Salvatore Tiralongo a solicitat dizolvarea şi lichidarea firmei de proiect Titan Sun Energy, precizând că firma nu are datorii faţă de bugetul de stat, furnizori şi alţi creditori.

Şi un investitor grec născut în Tulcea, Antonis Konstantinou a hotărât săptămânile trecute dizolvarea şi lichidarea voluntară a proiectului “Eco Cell Sun Power” din Argeş.

Tag Cloud