Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Proiect eolian din Constanţa, desfiinţat

Proiect eolian din Constanţa, desfiinţat

eol constanta

 

Încă din anul 2009, grupul german WestWind GmbH, activ cu turbine eoliene în Germania, Australia şi multe alte ţări, promitea că dezvoltă un parc eolian şi la Constanţa, cu 30 de turbine, în localitatea Mereni. Investiţia bugetată era de 110 milioane de euro.

Din vara acelui an deja, problemele cu terenurile au fost rezolvate, potrivit primarului Gheorghe Chiriac, urmând a fi obţinute avizele şi documentaţia necesare demarării lucrărilor. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în anul 2010.

De atunci, proiectul a tot fost amânat pentru ca la finele lunii februarie 2015, germanii să decidă desfiinţarea operatorului WestWind care ar fi urmat să se ocupe de parcul eolian, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Cu excepţia împrumuturilor contractate de la WestWind International, operatorul local dizolvat informează că nu are datorii faţă de stat sau alţi creditori.

De formalităţile aferente dizolvării se vor ocupa avocaţi de la SCA Pachiu & Asociaţii.

 

Tag Cloud