Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Eolienele de la Peştera, plus 54 mil. € la capitalul social

Eolienele de la Peştera, plus 54 mil. € la capitalul social

eoliene pestera

 

Asociaţii EDP Renewables Europe şi Renovatio Group au decis în urmă cu o lună să majoreze capitalul social al operatorului eolian “Peştera Wind Farm” cu 241,2 milioane de lei (circa 54 milioane de euro), indică o hotărâre a operatorului, consultată de Energy Report.

Astfel, noua valoare a capitalului social este de circa 270 milioane de lei. În euro, Renovatio a participat la această recentă majorare de capital cu aproximativ 8 milioane de euro iar EDP cu 45,6 milioane de euro.

Construcţia parcului eolian de la Peştera (Dobrogea) a fost finalizată la sfârşitul anului 2010 şi are o capacitate instalată de 90 MW.    

Aceeaşi asociaţi au decis de curând să majoreze şi capitalul social al Ialomiţa Power, firma care operează al doilea proiect eolian din România ca mărime şi în acelaşi timp printre primele din Europa de pe uscat, cu 58,9 milioane de euro, după ce abia în primăvară capitalul social i-a mai fost majorat cu 10 milioane de euro.

Cât despre portughezii de la EDP Renewables, aceştia au fost şi anul trecut dar şi în anul 2012 printre “premianţii” certificatelor verzi din România. Anul trecut au fost clasaţi imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute (din care doar Cernavodă Power, eolienele portughezilor plasate în Cernavodă, au primit 400.000 CV cu 100.000 CV amânate).

Amintim că eolienele de la Cernavodă Power, controlată de portughezi, a scos din turbinele eoliene un profit de 10 milioane de lei anul trecut. EDPR are în România o capacitate instalată de 521 MW, mai mare cu 172 MW decât în urmă cu un an. Din acest total, 50 MW sunt în panouri solare.

 

Tag Cloud