Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana O nouă finanţare BERD pentru un parc solar de lângă Dunăre, în Mehedinţi

O nouă finanţare BERD pentru un parc solar de lângă Dunăre, în Mehedinţi

fotovoltaic vrancea

 După ce a finanţat parcul fotovoltaic de la Vânju Mare, situat aproape de Dunăre, BERD mai finanţează încă un parc cu panouri solare din aceeaşi zonă. Este vorba de parcul din localitatea Gogoşu din Mehedinţi, care primeşte o finanţare de circa 3 milioane de euro, indică o hotărâre a companiei de proiect Foton Epsilon, consultată de Energy Report.

Este vorba de un parc fotovoltaic cu capacitatea instalată de 7,5 MW, operat de firma Foton Epsilon, controlată de gigantul energetic EDP Renewables, divizia de energii regenerabile a grupului Energias de Portugal.

Finanţarea este oferită de BERD şi de Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Mai precis, de la BERD vin până la 2.705.000 de euro iar de la BSTDB până la 1.352.500 euro.

BERD a început abia din luna martie să finanţeze parcurile fotovoltaice din România şi deja câteva dintre aceste finanţări s-au adunat în Mehedinţi, finanţări despre care Energy Report a scris pe larg, lunile trecute. Acţionarii parcului sunt EDP Renewables Europe SL cu 25% şi EDPR Ro PV cu 75%.

Portughezii au fost şi anul trecut (după ce au fost şi în anul 2012) printre “premianţii” certificatelor verzi din România, clasaţii fiind imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute (Cernavodă Power, eolienele portughezilor plasate în Cernavodă, au primit 400.000 CV cu 100.000 CV amânate iar EDP Renewables – 308.000, cu circa 90.000 amânate).

EDPR are în România o capacitate instalată de 521 MW, mai mare cu 172 MW decât în urmă cu un an pe vremea asta. Din acest total, 50 MW sunt în panouri solare.

 

Tag Cloud