Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un premiant al certificatelor verzi, grupul portughez EDP, îşi ia birouri în Primăverii

Un premiant al certificatelor verzi, grupul portughez EDP, îşi ia birouri în Primăverii

Edrp birouri

Două firme fotovoltaice controlate de portughezii de la EDP Renewables s-au mutat cu birourile în zona Bulevardului Primăverii (foto), indică documente ale celor două companii, consultate de Energy Report.

Cele două firme, prin care marele grup portughez a ridicat două parcuri cu panouri solare în Dăbuleni (Dolj) şi în Grojdibodu (Olt) sunt Potelu Solar şi Studina Solar. Companiile şi-au schimbat sediul de pe bulevardul Dacia nr. 30 pe strada Pictor Barbu Iscovescu nr. 2 la etajele 2 şi 3.

De altfel, cele două companii controlate de grupul portughez sunt şi printre primele de panouri solare prin care aceştia au achiziţionat certificate verzi încă de anul trecut. În mai 2013, EDP Renewables a început să vândă, în premieră pe PCCB, energie solară pe o perioadă de cinci ani (contractele trecute rar au depăşit un an). Mai precis, au vândut 800.000 MWh prin Studina Solar şi Potelu Solar, la preţul de adjudecare de 200 de lei/MWh. În plus, în toamna anului trecut, EDP a decis să majoreze şi capitalul social al celor companii cu peste 12 milioane de lei.

Portughezii au fost şi anul trecut printre “premianţii” certificatelor verzi din România, clasaţi fiind imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute (Cernavodă Power, eolienele portughezilor plasate în Cernavodă, au primit 400.000 CV cu 100.000 CV amânate iar EDP Renewables – 308.000, cu circa 90.000 amânate).

EDPR are în România o capacitate instalată de 521 MW, mai mare cu 172 MW decât în urmă cu un an pe vremea asta. Din acest total, 50 MW sunt în panouri solare. Printre proiectele fotovoltaice ale portughezilor mai amintim aici CujmirSolar, Vânju Mare Solar, Studina Solar şi Potelu Solar.

Tag Cloud