Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Firma eoliană înfiinţată de Sebastian Vlădescu, în faliment

Firma eoliană înfiinţată de Sebastian Vlădescu, în faliment

Sebastian vladescu

Doar oameni de afaceri “unu şi unu” a strâns pe lângă el în firma Eol Renewable Energy, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Încă de la înfiinţarea companiei care urma să ridice un parc eolian în Tulcea, au fost cooptaţi în afacere personaje precum Marian Dinu, catalogat de presă ca fiind unul dintre groparii Bancorex-ului sau Cătălin Doică, fost şef la Fisc în Constanţa.

După ce însă, în anul 2010, compania a ajuns pe listele ANAF cu executări silite, la finele lunii ianuarie 2014, firma a primit notificarea privind deschiderea procedurii simplificate de faliment. Mai pe româneşte, direct în groapă, fără reorganizare judiciară. Cererea a venit din partea firmei datornice, care susţine că este în incapacitate vădită de plată.

Cât despre patrimoniul companiei, lichidatorul judiciar, cabinetul CII Lucian Dumitraşcu susţine că există anumite active, fără însă ca situaţia juridică a acestora să fie clarificată. Lichidatorul se referă şi la “o serie de contracte de leasing, achitate integral de debitoare însă care nu au fost executate integral de către societatea de leasing, în sensul transmiterii proprietăţii bunurilor”.

În plan juridic, există şi o serie de potenţiale litigii în care firma ar putea fi implicată. În ceea ce priveşte datoriile neplătite, lichidatorul susţine că a primit mai multe cereri şi că urmează a fi întocmit tabelul de creanţe.

 

Tag Cloud