Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Biocombustibili 400 de milioane de Euro disponibile pentru investiții în bioenergie, fără bătăile de cap date de certificatele verzi

400 de milioane de Euro disponibile pentru investiții în bioenergie, fără bătăile de cap date de certificatele verzi

banner-inaugurare

O propunere surprinzătoare pentru investiții fără certificate verzi, schema existentă, sursele de finanțare disponibile din granturi naționale și europene în perioada 2014 - 2020 și opinia Guvernului și a experților de top din România și din Europa cu privire la Biomasa, Biogazul și Peleții din România, vor fi discutate Miercuri, 18 iunie, la inaugurarea ARBIO, de la Hotel Hilton, București.

Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) are plăcerea să ureze bun venit la Inaugurarea sa  unui număr de peste 60 de investitori din 16 țări, interesați să investească în tot sectorul Biomasei, de la Biomasă și Biogaz, până la Energie din Deșeuri, Biocombustibili și Peleți.

Miniștri si Autorități

Domnii Miniștri Daniel Constantin, Attila Korodi și Eugen Orlando Teodorovici și Doamna Ministru Doina Adriana Pană sunt așteptați pentru a prezenta punctul de vedere al Guvernului cu privire la sectorul Biomasei, împreună cu experți importanți, cum ar fi Înaltul Reprezentant al Primului - Ministru , Domnul Mircea Geoană, Președintele & CEO al ISPE și Consilier al Primului - Ministru, Domnul Dan Gheorghiu și Directorul General Adjunct al Autorității de Management pentru PNDR, Doamna Carmen Boteanu. 

ANRE va fi reprezentată de către Domnul Emil Calota, Vicepreședinte, cineva care cunoaște foarte bine sectorul Biomasei. De asemenea, Domnul Jean Valvis, un pionier al Biomasei și președinte al Valvis Holding, va împărtăși din experiența sa.

Pentru prima dată: 3 Președinți din Europa, în România 

Într-o ocazie rară pentru România și Europa de Sud - Est, Inaugurarea ARBIO va fi onorată de prezența a 3 Președinți din Europa, toți experți de top în probleme de BioEnergie:

•Dl. Gustav Melin, Președintele AEBIOM (Asociația Europeană de Biomasă)

•Dr. Jan Štambaský, Președintele EBA (Asociația Europeană de Biogaz)

•Dl. Ludger Spohr, Președintele EIPS (Asociația Europeană a Furnizorilor de Peleți)

Acești experți europeni de top vor prezenta opinia lor cu privire la potențialul României și ne vor oferi poveștile de succes și cele mai bune practici de afaceri din alte țări, prin prisma experienței lor de mulți ani.

Venitul unui proiect și o propunere surprinzătoare, fără certificate verzi

La Inaugurarea ARBIO, mai mult de 60 de investitori din România și din alte 16 țări vor dezbate o listă de probleme importante, cum ar fi: 

• Schema actuală de subvenții din sectorul Biomasei 

• Propunerea Departamentului de Energie pentru contractele  "Price Difference" 

• Noua Schemă  Feed in Tariff pentru proiectele de Biomasă și Biogaz cu o capacitate instalată de pana la 2 MW.  

• Grant-urile naționale și europene pentru perioada 2014 - 2020, care se așteaptă să depășească 400  de milioane de euro pentru sectorul nostru. 

• O propunere surprinzătoare a ARBIO privind implementarea proiectelor de Biomasa / Biogaz fără certificate verzi! 

• Culturi energetice și cum propune ARBIO ca acestea să fie dezvoltate în România

Tag Cloud