Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Gigantul ungar MVM începe afacerile în România dar vrea şi să facă reţele de înaltă tensiune în Arabia Saudită

Gigantul ungar MVM începe afacerile în România dar vrea şi să facă reţele de înaltă tensiune în Arabia Saudită

MVM

După ce la începutul anului a preluat controlul producătorului hidro Hivatalos din Miercurea-Ciuc, ungurii de la MVM, cea mai mare din ţara vecină pe producţia, distribuţia şi comercializarea de electricitate a schimbat încă odată conducerea Hivatalos, indică documentele consultate de Energy Report.

Hivatalos, care are microhidrocentrale cu o capacitate instalată de circa 7 MW în Valea Uzului (Harghita), a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 5,65 milioane de lei după ce în anul 2013 a avut sub un milion de lei.

Grupul ungar a avut anul trecut, transformat din forinţi în euro, un profit înainte de taxe de 20 milioane de euro la un EBITDA de 331 milioane de euro.

Dacă la preluare, vechii administratori ai producătorului hidro din Miercurea Ciuc, Lenard Andras și Toth Ladislav, au fost deja înlocuiți de unguri, săptămânile trecute s-au produs noi schimbări în conducere.

Astfel, administratorul Ferenc Molnar a fost înlocuit cu Laszlo Varga, născut şi domiciliat în Ungaria. Acesta din urmă va conduce compania alături de Attila Reisz.

Asociaţii Hivatalos sunt MVM Energy Romania (care şi-a schimbat recent numele din MVM Partner Bucharest SRL) şi ca asociat minoritar Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România (cu sediu în Cluj Napoca). Şi reprezentantul acestui din urmă asociat a fost schimbat. Mai precis, locul lui Bela Kato a fost luat de Attila Tarkanyl.

Revenind la grupul mare, să spunem că printre cele mai recente mişcări ale ungurilor a fost aceea de a îşi pregăti intrarea pe piaţa Arabiei Saudite pentru construirea de reţele de înaltă tensiune prin MVM OVIT. Pentru această, ungurii au anunţat zilele trecute că au format în primă instanţă un joint venture cu compania de construcţii pe structură de oţel Arabian International Company.

Tag Cloud