Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CE Oltenia, 15 mil. € de la Unicredit pe încă un an. Excavatoare în loc de curent vândut, la garanţii

CE Oltenia, 15 mil. € de la Unicredit pe încă un an. Excavatoare în loc de curent vândut, la garanţii

complexul-energetic-oltenia

 

Directoratul Complexului  Energetic Oltenia a convocat AGEA pentru 26 februarie având mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care şi prelungirea cu 12 luni a unui credit de 15 milioane de euro de la Unicredit Ţiriac Bank, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Pentru două credite de la Unicredit, compania mai propune modificarea garanţiilor prin înlocuirea contractelor de vânzare-cumpărare energie electrică şi furnizare lignit cu ipotecă mobiliară asupra mai multor excavatoare. De asemenea, urmează a se supune aprobării modificarea garanţiilor pentru creditele de 31 milioane de euro şi 47 milioane de euro de la BRD respectiv BCR.

În cadrul aceeaşi şedinţe urmează a se prezenta o notă de informare privind prelungirea tehnică pentru trei luni, până pe 30 aprilie, a facilităţii de credit pe descoperit de cont (overdraft) în valoare de 153 milioane de lei de la Raiffeisen.

CE Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România, asigură peste 95% din producţia de lignit a României. În afară de cărbunele pentru funcţionarea centralelor proprii, CE Oltenia dă cărbune unor companii precum CET Oradea, CET Arad, CET Timisoara, RAAN, CET Govora sau UATA Motru.

Compania, înfiinţată în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova.

 

Tag Cloud