Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Transelectrica a semnat un contract de 100 mil. lei pentru a se conecta cu Serbia începând din 2015

Transelectrica a semnat un contract de 100 mil. lei pentru a se conecta cu Serbia începând din 2015

linii-de-curent

Transelectrica a semnat un contract de execuție pentru realizarea unei linii aeriene de interconexiune între Reșița și Pancevo (Serbia), contract în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat emis către BVB, Transelectrica estimează că Linia Electrica Aeriană (LEA) 400 kV Reşiţa – Pancevo va fi pusă în funcţiune în cursul anului 2015.

Linia Electrica Aeriană (LEA) 400 kV Reşiţa – Pancevo se va realiza în varianta dublu circuit şi va traversa pe teritoriul României 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin: municipiul Resiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Giudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani. 

Operatorii de transport din România şi Serbia au semnat în noiembrie 2005 un Memorandum de Întelegere pentru construcţia unei linii electrice de 400 kV de interconexiune între cele două sisteme cu o lungime totala de 131 km, din care 63 km pe teritoriul României.

Potrivit Transelectrica, realizarea acestui obiectiv de investiţie va asigura creşterea capacitatii de schimb cu Serbia şi vestul Europei şi evacuarea puterii din centralele eoliene şi amenajările hidroelectrice din zona Porţile de Fier – Reşiţa, asigurând astfel întărirea reţelei de transport pe axul de vest (Porţile de Fier-Reşiţa- Timişoara-Arad).

Tag Cloud